Николай Митков : ГЕРБ носят отговорност за състоянието на общината

Не закъсня реакцията на БСП - Първомай за изказванията на общинските съветници от ГЕРБ.  Николай Митков, общински съветник и Председател на ОбС на БСП Първомай заяви, че ГЕРБ управлява в община Първомай и сега и през предишния мандат, и Красимира Алкександрова като част от това управление трябва да носи солидарна отговорност заедно скмета за състояникето на общината.

Недоумявам  защо, след като ГЕРБ са във властта предишните четири години и сега чрез своя   зам.-кмет– Иван Георгиев и зам.-председател на Общински съвет-  Красимира Александрова - заяви Митков- чак сега искат проверка на състоянието на общината, пита Митков.

ГЕРБ носят отговорност за състоянието на община Първомай. Заедно с кмета Ангел Папазов те  трябва да отговарят за пасивите и негативите, защото вината за случващото се в Първомай е на ГЕРБ и на кмета. Те са част от схемата за съсипване на общината. И доказателствата за това  са много. ГЕРБ, след идването си на власт спряха проектите за канализации в общината, удължиха срока за реконструкцията на 16 улици в града с три години, за да пробутат свои фирми за изпълнители.

Сегашният разрив между ГЕРБ и кмета има своите обяснения и те са, че най-вероятно не са постигнали споразумение по някой финансови въпроси или че като мишоци напускат потъващия кораб, чиито пробойни  са направени от тях, категоричен е председателят на БСП в Първомай.

 Oще при приемането на Бюджета за 2012  година на община Първомай, ние,  общинските съветници от БСП, алармирахме за неразплатените сметки, за задълженията  на общината, допълни Митков. Сега  от ГЕРБ се сетиха, че има проблем, и че трябва да търсят отговорния за това. Изнесените данни от ГЕРБ  са  факти, които те знаят и отговорността за случващото се в общината носят самите те, тъй като са управляващи.

 Общинските съветници от БСП вече  провеждат поредица от срещи, на които правят  достояние всички проблеми в местната власт, както и необходимото за събуждане на гражданското общество, каза още Николай Митков.

 parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини