Защо инженерите са най-странните специалисти в света

Всяка професия е уникална сама по себе си, и за всеки един вид специалисти има множество шеги и закачки. Що се отнася до инженерите обаче, шегите за тях не са никак малко, и ако ги проучите, ще разберете, че това със сигурност са най-странните специалисти в света. Инженерите считат професията си за своя живот. За тях тя представлява идентичност, която те проявяват не само на работното си място, а и в дома, или когато са сред приятели.

Ако се замислим за обобщения образ на инженера, повечето от нас сигурно си представят човек с отнесен поглед, който не слуша много внимателно онова, което му говорите, който става рано, ляга си късно, и си говори сам пред черната дъска. Разбира се, това не е всичко, но едно е сигурно – хората, които работят в областта на науката и технологиите определено не са като другите хора, и именно по тази причина, технически неграмотните хора изпитват сериозни затруднения да общуват с инженери.

Ето защо е необходимо да знаете повече за техните характери, и за специфичните страни от техния манталитет, а според специалистите, най-добрият начин за това е като научите някои куриозни и любопитни вицове свързани с инженерите. Освен, че ще се забавлявате, ще имате повод да прекарвате приятно със своите приятели, особено ако сред тях има дипломирани инженери или студенти по инженерни дисциплини.

1. Двама студенти по инженерни дисциплини карали колело в двора на университета, и единият попитал: „Откъде си купи този страхотен велосипед?”, на което другият отговорил: „Ами вчера докато си вървях и си мислех за решаването на един сложен въпрос, една красива жена спря с това колело до мен, съблече се, и каза ‘Вземи онова, което искаш.’” Първият студент кимнал одобрително с глава и казал: „Добър избор, защото дрехите й едва ли щяха да ти станат.”

2. Ако една чаша е пълна наполовина, оптимистът ще каже, че тя е наполовина пълна, песимистът, че е наполовина празна, а инженерът ще каже, че чашата е два пъти по-голяма отколкото е нужно.

3. Един почивен ден лекар, свещеник, и инженер стояли на игрището на голф, и чакали една група да приключи играта си. Играчите обаче били невероятно бавни, и изглеждало така сякаш тримата нямало да имат шанс да започнат самите те игра, затова извикали управителя и попитали какво става. Той им отговорил следното: „Това са пожарникари, които ослепяха докато гасиха пожар на игрището миналата година. От ози момент решихме в знак на благодарност да им позволим да играят безплатно.” Тримата се замислили, и след малко свещеникът казал: „Колко тъжно. Ще се помоля довечера за тях.” Лекарят кимнал с глава и продължил: „Така е, а аз ще се консултирам с колеги офталмолози дали няма нещо, с което може да им се помогне.” Инженерът ги погледнал учудено и попитал управителя: „Аз не мога да разбера защо трябва да заемат игрището през деня, когато могат да идват да играят през нощта”?

4. Каква е разликата между инженерите по механика, и инженерите по гражданско строителство? Едните разработват оръжия, а другите строят цели за поразяване.

5. Студент по инженерство пита: „Как ли работи това устройство?”, а инженер с научна степен пита: „Защо това нещо изобщо работи?”

6. Трима студенти по инженерство разговарят за произхода на човека. Единият казал: „Като гледам тези уникални стави и връзките между тях, създателят на човешкото тяло трябва да е бил инженер по механика”. Вторият казал: „Не мисля така. Трябва да е бил електроинженер. Виж само колко много нервни влакна са съвършено свързани едно с друго”. Третият помислил и казал: „Не. Определено е бил инженер по гражданско строителство. Кой друг би проектирал преминаването на отходна тръба за токсични отпадъци през мястото за наслада от вкусна храна?”

7. Обикновените хора считат, че ако нещо си работи, значи не е счупено, и не трябва да се доправя. Инженерите са на мнение, че ако нещо не е счупено, значи още не е довършено.

8. Един инженер се разхождал в гората, когато една жаба се провикнала: „Ако ме целунеш, ще се превърна в красива принцеса”. Той се навел, взел жабата, и доволно я прибрал в джоба си. Жабата се провикнала отново: „Ако ме целунеш, ще се превърна в красива принцеса, и ще бъда твоя за една седмица.” Инженерът извадил жабата от джоба си, усмихнал се доволно, и отново я прибрал в джоба си. Жабата се провикнала отново: „Ако ме целунеш, ще се превърна в красива принцеса и ще изпълнявам всичките ти желания.” Инженерът отново я извадил, и с усмивка я прибрал обратно в джоба си. Отчаяна, жабата се провикнала: „Добре, кажи какво искаш?” Инженерът я извадил, и й казал: „Нищо. Аз съм инженер и не ми трябва гадже, защото нямам време за такива работи. Обаче смятам, че да си имам говореща жаба е много готино.”

9. Архитект, художник, и инженер разговаряли. Архитектът казал, че е щастлив да бъде с жена си, и не би си взел любовница, тъй като държи да има трайна и удовлетворяваща връзка с една жена. Художникът споделил, че предпочита да се забавлява с любовница, тъй като го влече страстта и тайнствеността на една любовна авантюра. Инженерът казал, че предпочита да има и двете. „Как така?”, попитали другите двама. „Много просто”, отговорил инженерът. „Ако имам и жена, и любовница, всяка една ще си мисли, че съм при другата, когато ме няма, и така ще мога да си работя на спокойствие в лабораторията без никой да ме закача.”

10. Един инженер имал необикновената дарба да поправя всякакви сложни машини. След 30-годишна служба той се пенсионирал, и се оттеглил в заслужена почивка. След няколко години обаче, компанията, в която работил се изправила пред неочакван проблем. Една от машините, която струвала милиони долари, се повредила, и никой не можел да открие къде е проблемът. Ето как се наложило да повикат пенсионирания специалист, за да се опита да помогне. Той прекарал един ден в съвестно изучаване на машината, и накрая отбелязал една част със знака ‘х’. „Трябва да смените тази част, и машината ще заработи отново.” Така и станало. Когато обаче го попитали колко пари иска да получи за работата си, той поискал $ 50 000. Цената била доста висока, затова му поискали разбор на разходите, за да видят за какво точно плащат. Инженерът представил следния списък от две точки: $ 1 за тебеширеният знак ‘х’, и $ 49 999 такса за умението да разбера къде да го поставя. Компанията изплатила цялата сума.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини