Циркът продължава: Оставката невъзможна

Светъл лъч за бъдещето на българския волейбол не се вижда.

5 часа абсурдно заседание на федерацията днес не даде никакви отговори, освен едн: "Оставката на Данчо Лазаров - невъзможна". Що се отнася до новия треньор - ще се мисли до понеделник.

Президентът на Българската федерация по волейбол не потвърди, но и нито отрече, че Мартин Стоев ще бъде новият селекционер на националния ни тим. Босът на родната централа бе категоричен, че името на новия треньор ще бъде обявен официално в понеделник и няма как да подаде оставка.

„Този който избрахме е човекът, който познава волейболистите и който ще успее да ги подготви за Олимпиадата. Не мога да ви кажа дали е Мартин Стоев. Такова решение не сме взели. Последното решение, което вземе и именно затова останахме след като другите си отидоха. Останахме да формулираме решението си и то е единодушно. Нито отричам, нито потвърждавам, че Мартин Стоев е новият старши треньор. Нали се разбрахме да ви дадем новината в понеделник. В понеделник ще имаме треньор", заяви Лазаров.

„Аз също харесвам Камило Плачи, но оставете ни все пак. Трябва да се направят разговори и знаме, че този път няма да стане както се получи със Силвано Пранди. Останах с впечатлението след срещата си с играчите, че те са готови да работят с който и да е треньор. Разбира се, всеки един от тях си има личните си предпочитания, но нека търпеливо да изчакаме", допълни Лазаров, с което отново потвърди пълната си несъстоятелност като шеф на волейбола, тъй като огромна част от играчите изразиха гласно и негласно несъгласието си от завръщането на Мартин Стоев.

Звездата Матей Казийски заяви категорично, че никога няма да се върне под негово ръководство и негово назначаване би било "смешно".

„Оттук нататък си вървим по пътя. Няма вариант, при който в понеделник да си подам оставката и да се върне Радостин Стойчев. Категорично ви казвам и спрете да го обсъждате. Аз съм редовно избран член на Управителния съвет, в момента съм негов председател, утре може да не съм. Но някой да ми иска оставката по този начин, няма как да стане. Днес никой не ми поиска оставката. Само те имат това право. Защо трябва да правя жестове. Ако някой не е видял жестовете на тази федерация, трябва ли да ги правим пак? Мисля, че в момента с отбора сме в отлична комуникация, която от две години я няма. Уважавам решението на Матей. Той е момче, достатъчно зряло и с акъл в главата си. Преценил е, че е настъпил момент, казва „баста“ и го обявява. Това обаче не означава, че Матей не би могъл да се върне например. Дайте да уважим решението си", допълни още Лазаров.

По време на Общото събрание двама от вицепрезидентите на централата Петър Кънев и Иван Тодоров обявиха пред медиите, че решението на Управителния съвет е Мартин Стоев да бъде новият треньор на България.

Още по-абсурдна става ситуацията, тъй като снощи част от УС е имал среща с волейболните национали, които останаха в София и не пътуват за Световната лига. Те са обявили на момчетата, че именно Мартин Стоев е новият треньор, с помощник Камило Плачи, който пък се води и кандидат за селекционер.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини