"Коменски" учи и създава приятелства

Учители и ученици от Франция, Турция и Румъния бяха на посещение в СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“. Визитата беше част от планирана работна среща по проект „Капка вода за бъдещето“ по секторна програма Коменски, програма „Учене през целия живот“. Представени бяха видеозаписи от всички страни-партньори, чиято цел е да се обогатят знанията на всички за правилната употреба на водата. Българският екип, с ръководители учителите по английски език Веселка Шопова и Веселина Танева, представи клип на тема „Вода за здраве“. Бяха обсъдени и въпроси засягащи предстоящите етапи по изпълнение на проекта.

Гостите бяха приветствани от кмета на града Ангел Папазов. Поздрави отправиха и групата за народни песни с ръководител Кичка Петкова и танцьорките на Ангелина Кръстева. Като част от съпътстващата програма, всички ученици рисуваха върху специално изработена от Йорданка Лянгузова – преподавател по изобразително изкуство – капка вода. Нестандартният предмет на изкуството е висок около 1,5 метра и ще бъде българският талисман на проекта.

По време на срещата учениците от всички страни-партньори общуваха свободно и обменяха информация от различен характер. Тъй като това беше третата среща между партньорите, вече имаше създадени приятелства и всички се забавляваха.

Гостите разгледаха стария град в Пловдив. Румънците посетиха двореца на румънската кралица в Балчик. Турската и френската група разгледаха столицата ни. А французите имаха възможност да се забавляват и на втория празник на фолклорния танц.

През месец октомври тази година, предстои посещение на група от българското училище в Португалия. Вече започна подготовката за предстоящата среща.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини