ОбС узря за удължаването на договора на Маджаров

д-р Катя Попова


6 месеца след като ОбС отхвърли предложението за удължаване с 3 години договора на д-р Маджаров за управител на МБАЛ – Първомай, съветниците промениха мнението си.

При обсъждане на дневния ред на редовната сесия на местния парламент, бяха внесени две нови точки. Едната от Илия Ганчев- за сформиране на комисия за проверка на община Първомай в периода 2007-2011г., като вносителят настояваше това да стане точка първа от дневния ред. След него д-р Катя Попова подробно и много аргументирано обясни, че на тази сесия е крайно време да се реши проблемът с управлението на МБАЛ – Първомай. С намерението да обсъдят своята позиция, от името на БСП Светозар Славчев поиска новите точки да станат последни, но общинските съветници гласуваха против. В резултат, повечето от внесените решения на заседанието се гласуваха в съотношение 18 към 3. Привидно в опозиция останаха социалистите.

В мотивите си за внесеното предложение д-р Попова направи кратък преглед на предисторията – отхвърлянето на решението на декемврийската сесията за тригодишно удължаване на договора на д-р Маджаров, обявяването на конкурс и провалянето му и очерта създалата се криза. „Липсата на решение за МБАЛ – Първомай– каза д-р Попова – крие рискове и ще окаже отрицателно влияние върху здравето на гражданите от общината“. След това разгледа възможностите за изход от създалото положение. Първата – удължаване на договора, което юридически няма да е в противоречие с решението отпреди 6 месеца. Вторият изход - провеждане на нов конкурс, който няма причини да се смята, че ще протече по сценарий различен от този на проваления. Третата възможност – назначаване на временен управител - би противоречала на закона, защото се прилага само при предсрочно прекратяване на договора на действащия управител, а д-р Маджаров не е с прекратен договор. Изложението си д-р Попова завърши с аргументи даващи висока оценка на работата на досегашния управител и с предложението й за удължаване договора му за управление на МБАЛ- Първомай. То беше прието отново с 18 гласа „за“.

Въпреки че в проекта за дневен ред нямаше точка за избор на управител на МБАЛ – Първомай, в залата бяха дошли около 20 граждани- приятели и колеги, подкрепящи д-р Маджаров.

Както беше предвидено, взе се решение за провеждане на конкурс за избор на управител на Медицински център 1 - Първомай. Д-р Румяна Бойлова няма право на удължаване на договора, защото това вече веднъж е правено. Избраната комисия включва представител на РЗИ – Пловдив, д-р Катя Попова, Петър Ганев, Георги Георгиев, за юрист беше избран адв. Тони Илиев. Отпаднаха предложените Георги Богданов и Светозар Славчев – случайно или не, но това са хората, които писаха двойки на д-р Маджаров на конкурса за управител на МБАЛ и с това го провалиха.

Теди Кирякова

Приятели и колеги бяха в залата, за да подкрепят д-р Маджаров
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини