Кметът подписа договор за финансиране на пилотния проект на Местната инициативна група

Вчера, 6.10. 2022 г.,  кметът на общината Николай Митков подписа от името на Местната инициативна група договор с Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Така общината ще получи финансова подкрепа в размер на 176 000 лв. за финансирани на дейности, утвърждаващи местната идентичност. Проектът е пилотен и в него е заложено да се обособи ,,Арт-информационна инсталация”, включваща 2 броя LED-екрани, тип ,,билборд”; 2 броя цветни надписи, включващи обемни цветни букви  ,,ПЪРВОМАЙ”; 50 броя пейки; провеждането на фестивал, популяризиращ местни продукти, култура и бит, автентични за региона на МИГ Първомай; подготовка и заснемане на 5-минутен филм; анализи и проучвания и други.

Местната инициативна група /МИГ/ е сдружение с нестопанска цел,  създадено през 2016 година и регистрирано в Окръжен съд Пловдив на 24.03.2017 г. До миналата година МИГ не е осъществявала дейност, когато отново възобновява  дейността си.

Официално договорът и документите на Община Първомай и още няколко общини ще бъдат връчени на специална церемония на 13 октомври.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини