Parvomai.net издирва носещите отговорност за неизправните шахти

Ето така Мартин можеше да пропадне

По сигнал на parvomai.net, vivacom ограничиха достъпа до шахта, създаваща проблеми на пешеходците в центъра на Първомай.

Преди няколко дни ни се обади Иван Петров. Той се оплака, че синът му, тригодишният Мартин, се е разминал „на косъм“ от пропадане в шахта. Работещата наблизо продавачка на вестници, каза че не е рядкост пешеходец стъпил върху този капак да се спъва в бордюра. След кратък оглед се оказа, че има скъсана панта. Когато някой стъпи в края на шахтата, капакът застрашително потъва.

Обадихме се най- напред в EVN. Оттам бяха отзивчиви, разгледаха снимките, изпратиха човек и ни се обадиха, за да ни кажат, че шахтата не е тяхна и в нея има оптичен кабел. За това и следващите, които потърсихме бяха Vivacom. Оттам също реагираха. Дошъл е човек на място. Той се е опитал да огради и ограничи достъпа до подвижния капак. Но и до сега не се знае чия собственост е шахтата.

Проблемът е, че гражданите не знаят как да постъпят когато се сблъскат с такъв проблем. Към кого да се обърнат? Мястото е общинско, но собственикът на съоръжението е друг. Кой трябва да се грижи, за да няма препятствия, чия е отговорността? В общината препращат гражданите да търсят фирмата собственик, но там не знаят кой е той. Имаме две предложения за решение на проблема. Първото - общината да картотекира всички подобни съоръжения и да има ясна представа кое чие е и след подаване на жалба да я препращат към съответната институция, като изисква на общинска територия да няма опасност за пешеходците. Алтернатива е  второто предложение - общинската управа да издаде заповед всяка фирма да постави ясен надпис чия е шахтата, така че гражданите да могат да се обръщат към фирмата когато видят нередност или пострадат. Молим управниците сами да си изберят…

Теди Кирякова

А така са ограничили достъпа до капака
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини