АПИ: Правим пътя-убиец в Симеоновград със или без общината

Зловещата улица "Съединение" в Симеоновград изглежда така от години

Зловещата улица Съединение където миналия Великден умряха 6 деца в катастрофа, ще бъде ремонтиран със или без помощта на община Симеоновград. За това се заканиха от държавната АПИ/Агенция пътна инфраструктура/ по повод поредното забатачване на проекта. Улицата е част от транспортен коридор №5 на държавата и дълго се спореше относно това кой трябва да финансира евентуалния ремонт. Ремонта на улиците е задължение на общините.

Държавата вече ремонтира пътя извън Симеонвоград, по посока на Гълъбово. Там проекта ще приключи до 90-100 дни, каза председателят на управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров. Мотаенето на вътрешната за Симеоновград улица Съединение е заради липса на пари за полагане на нова водопроводна и канализационна мрежа. „Дали сме на общината срок до 30-ти юни да си намерят пари и си направят водопровода. После влизаме ние“ категоричен бе Лазаров. Държавата е осигурила пари за ремонт и асфалтиране на улицата, избран е изпълнител и под изпълнител на проекта. „После ако искат да си правят успоредно водопроводно трасе. Това също е реално техническо решение“ даде идея Лазаров.

Намирането на пари за подмяна на водопроводна и канализационна мрежа е изцяло задължение на съответната община, тъй като вече са достъпни европейски програми за финансиране на подобни проекти. По тях бенефициенти могат да бъдат само и единствено общините.

Г.Христов

Този път от Симеоновград за Гълъбово вече се ремонтира
Лазар Лазаров: Влизаме в града от 1-ви юли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини