Фекална вълна заля Орфей

Инцидент с канализацията потопи Орфей в смрад

Хасковският квартал Орфей и по-специално търговската му част, се оказа залята с фекално-отпадни води този следобед. В същото време 5 блока се оказаха без работеща канализация, поне докато течаха ремонтните работи на ВиК. През това време рекичка от мръсни води с природни добавки, кротко си проправи път до Веспрем, през комплекс Замъка, че чак до кръстовището с улица Ком. Това което не можеше да се види, се помирисваше. Неописуема смрад бе обхвала квартала. Преминаващите през Веспрем изпитваха неистовото желание да яхнат някой по-пъргав аромат и да се отнесат на другия край на града.

Началото на атаката върху обонянието била някъде около два следобед, разказаха собственици и посетители на търговски обекти във Веспрем. Час по-късно, положението станало нетърпимо.

Репортерска проверка на място видя два автомобила на ВиК, багер който усърдно копаеше асфалта и специализирания автомобил тип „Вома“ с който се изпомпват фекалии и се продухват запушени канализационни тръби. 10-на служители на водното дружество наблюдаваха двама копаещи с кирки и даваха полезни съвети. Нещо приличащо на пръст, но не съвсем се товареше на самосвал. От пробита тръба ,пръскаше нещо като вода, но не съвсем. Нуждата от противогаз бе въпиюща.

Това което всъщност се случило, било нерядко срещано-запушена канализационна шахта. Пристигнала Вома-та и започнала да продухва. Само че маркучът се заклещил някъде. И нямало излизане. Затова на помощ бе призован багер който прокопал дупка до тръбата и след помощна работа с кирки и лопати, маркучът бе освободен. Към 15.30 работата /по продухване на тръбите/ можеше да продължи по план. Аварията щяла да бъде отстранена възможно най-скоро и блоковете/13 и 14-ти плюс трите тухлени/ щели да възстановят нормалната работа на тоалетните си.

Г.Христов

Заклещения маркуч усложни аварията/дупката по горе/
Освен моторизираната техника бе впрегната и мускулна сила
Не ви трябва да знаете какво тече. Със сигурност обаче ще го помиришете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини