Станимир Милев прави подарък на държавата

Станимир Милев/вляво/ получава разрешителното за строеж. Срещу подарък

Хасковският строителен предприемач Станимир Милев ще подари на държавата и в частност на министър Лиляна Павлова, предсрочно изпълнение на проекта за реконструкция и рехабилитация на околовръстния път в Димитровград. Финансираният от държавната агенция Пътна инфраструктура обект бе предвиден да бъде изпълнен за 8 месеца, считано от днешна дата. Вместо в края на годината, бизнесменът ще предаде новичкия път в края на септември. „Проектът става приоритет №1 за нас“ обясни Милев. Преди това на тържествената церемония по рязане на лентата, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви, че инициативата за предсрочното изпълнение била именно на Милев и тя била приятно изненадана. „Слагаме етикет „Обещано“ закачи се с култовото предаване „Господари на ефира“, госпожа министърката.

Отсечката която предстои да се ремонтира е с дължина 3 км и 348 метра. Стойността на ремонта е 2 млн 706 хиляди лева, като около 400 хиляди от тази сума е съфинансиране от община Димитровград.

Изненадващо стана ясно, че в планирания за ремонт участък не е включен печално известният мост над река Марица, в близост до Неохим. Именно тази част от околовръстното предизвикваше най-големи протести от страна на шофьори и превозвачи, защото дупките по настилката му, системно пукаха гуми и изкривяваха джанти. „Да се направи“ отсече г-жа Павлова. Първоначално журналистите помислиха, че и това е подарък. Станимир Милев направи пояснение: „Поел съм 80 километрова отсечка отпреди Димитровград, до границата със старозагорска област. Просто мостът е по друг проект. Ама ще го направя с този“ обеща бизнесменът. Неговата ГД „Топлика“ е изпълнител на обекта.

Визитата на Лиляна Павлова трябваше да продължи с инспекция на Автомагистрала Марица. Това обаче се отложи за утре. Инспекцията ще бъде лично осъществена от премиера Бойко Борисов.

Повече за новия пътен проект в хасковско, вижте в нашия видеорепортаж

Г. Христов

Министър Лиляна Павлова поздравява кмета на Димитровград Иво Димов за общинското съфинансиране
В добро настроение за първата копка
Багерът захапа асфалта пред парк "Пеньо Пенев"
По стара бойкова традиция-шампанското за багериста
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини