Замразяват пак цените на бензина. Преглед на националния печат

„Труд": Плевнелиев: Пилеем енергия шампионски

Страната ни е европейски шампион по пилеене на енергия - с много енергия произвеждаме малко. Tрябва да има енергийна ефективност, защото най-евтината е икономисаната енергия. Това заяви президентът Росен Плевнелиев от трибуната на парламента. Държавният глава дойде в Народното събрание, за да отчете срещите си с ръководствата на парламентарнопредставените партии. Те бяха по инициатива на Плевнелиев, в рамката на т.нар. месец на политическите консултации. Според държавния глава за програмите по енергийна ефективност трябва да се осигурят поне 1 млрд. лв. във фискалната рамка 2014 - 2020 г.

„Стандарт": Замразяват пак цените на бензина

Цените на бензина и дизела във фризера. Идеята да се спре поскъпването на горивата чрез мораториум ще обсъждат премиерът Бойко Борисов и генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев на среща след няколко дни.
Това стана ясно след вчерашните преговори на бизнесмена с икономическия министър Делян Добрев и с транспортния Ивайло Московски. Във ведомството на Добрев на "Славянска" 9 Златев влезе в 15,45 ч и си тръгна в 18 ч. На излизане шефът на "Лукойл България" обясни, че вариантите за спиране на поскъпването са два - нов мораториум върху цените или "Нефтохим" да работи при нулева печалба. "Имаме опит от миналата година, когато фиксирахме за един месец цените.

„24 Часа": След избори 2013: ГЕРБ + Кунева или всички срещу ГЕРБ

7,1% от българите биха гласували за "България на гражданите" на Меглена Кунева, ако изборите бяха днес. Така тя би изпреварила ДПС (6%) и ще е трета политическа сила. Това показва последното национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ). Самата Кунева е 7-а сред 10-те най-уважавани политици в държавата с 31,3% доверие.
На въпрос кой ще е брокерът на парламентарните избори през 2013 г. и какви ще са евентуалните съдружия в новия парламент, шефът на ЦАМ Юлий Павлов отговори: "Възможни са единствено два типа коалиции - ГЕРБ и някоя друга политическа сила, вероятно партията на Меглена Кунева или коалиция на всички срещу ГЕРБ."

„Новинар": Ангелов: Прибързахме с модернизирането на армията

България е прибързала с премахването на задължителната военна служба и въвеждането на изцяло професионална армия, смята министърът на отбраната Аню Ангелов. Той коментира, че въвеждането на платена военна служба е трябвало да стане по план в началото на 2010 г., а ние сме стартирали и реализирали този процес по-рано.
„Ние обаче се изсилихме и за разлика от други държави, които правят този преход за година - година и половина, ние го направихме за половин", коментира Аню Ангелов.
Според министъра на отбраната това избързване с две години е оказало влияние върху качеството на родните войски. Въпреки това военният министър отчете, че професионализмът на личния състав и изпълняваните от него задачи значително се е подобрил от 2008 г. насам.

„Монитор": Заключват общежитията за пияните студенти

Студенти в нетрезво и неадекватно състояние няма да се пускат в общежитията в Студентски град, дори и през деня. Това е една от драконовите мерки, която ще бъде записана в новите правилници за вътрешен ред в блоковете, стана ясно на вчерашното заседание на Съвета на ректорите. На него шефовете на вузове представиха окончателните си предложения за въвеждане на по-строг режим в общежитията. Една от мерките е входовете на блоковете да се заключват след 22 часа
,,Студентите, които се прибират по-късно, ще бъдат пускани от портиерите след идентификация", каза шефът на Съвета на ректорите проф. Ваньо Митев, след като преди време студентите възроптаха, че работели до късно. След този час младежите ще се свързват с охраната с паникбутони, а в случай че портиерът си позволи да заспи, го чака уволнение, обясни Митев.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини