Премиерът отказа да говори за "Белене" пред депутати

Премиерът Бойко Борисов отказа да говори пред Народното събрание за проекта АЕЦ "Белене" и разговора му с Владимир Путин.

Вследствие на това му искане депутатите от мнозинството отхвърлиха предложението на съпредседателите на Парламентарната група на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов за изслушване на министър-председателя.

Преди предложението да бъде отхвърлено, съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин Димитров заяви от парламентарната трибуна, че срокът изтича и идва моментът на взимане на решение.

"Смятам, че по толкова ключов и важен въпрос никой не би трябвало да натоварва себе си с еднолично решение. Би трябвало да има дебат. Решенията по този въпрос ще имат влияние в следващите поне 40-50 години. Настояваме да има дебат в българския парламент, трябва да бъдат оценени алтернативите, да бъдат обсъдени въпросите – по тези въпроси трябва да се търси консенсус. За нас от Синята коалиция е неразбираемо защо премиерът се натоварва с тази отговорност. Защо българският парламент не участва във вземането на това решение?", попита Мартин Димитров.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини