22 °C

Общината създава заетост на още 8 човека

От днес  в Първомай осем човека ще започнат работа по Регионална програма за заетост.

Към момента на над 100 човека  Общината е създала заетост по шест програми – както в града, така и по селата. Това са проектите: „Работа”, „Нова възможност за младежка заетост”, „Обучения и заетост на младите хора 1”, „Обучения и заетост 1”, „Обучения и заетост 2” и „Обучения и заетост на младите хора 2”.

На  сесия провела се на 30 май Общински съвет – Първомай даде съгласие,  да се отпускат временно безлихвени заеми от общинския бюджет, с които авансово да се финансират плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз и от други международни програми и договори, включително и на бюджетни организации, чийто бюджет е част от общинския бюджет, като срокът за погасяване на заемите ще се определя в съответствие с финансиращата програма, но не по-късно от края на 2019 година. Общата сума възлиза на 46 200 лева.

Красимира. Ст. Славова
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини