Ясни са кандидатите за кметския стол в община Първомай

8 са кандидатите за кметове на община Първомай на предстоящите на 29 октомври местни избори. Всички до един са лица от местната власт. Повечето от тях вече са се явявали на избори няколко пъти. Изключение са двама. Единият – Чавдар Здравчев, за когото мнозина очакваха да бъде кандидат на миналите избори от ПП ГЕРБ. Той остана и работи като общински съветник в групата на ГЕРБ. Преди време напусна партията и този път наистина е кандидат, но от коалиция „Продължаваме промяната –Демократична България“.

Второто изключение е Николай Бонев, който за пръв път е на избори за позицията кмет на община. Той беше част от групата на общинските съветници от БСП, а сега влиза в „противниковия отбор“ на Земеделски съюз ,,Александър Стамболийски“. В последната формация на местния парламент земеделците бяха опозиция на социалистите.

Сред познатите кандидати още е Христо Вълчев, който остава начело на отбора от СДС.

Мурат Али отново е кандидат на ДПС.

За националистите от Възраждане кандидат е Стефан Янчев.

Ангел Папазов ще се опита да си върне кметския стол. Той е подкрепен от НД „Социалдемократи“.

ГЕРБ отново залагат на Асен Кичуков.

Настоящият кмет Николай Митков е издигнат от Местна коалиция „БСП за България“ /Коалиция „БСП за България“, Коалиция ,,Левицата!", ПП ,,Български възход", ПП ,,Има такъв народ"/ .

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини