Училище „Златаров“ ще си сътрудничи с Инженерно-педагогическия факултет в Сливен

СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ подписа споразумение за сътрудничество с Инженерно-педагогическия факултет – Сливен към Технически университет – София. Двете институции ще организират и провеждат съвместни инициативи, насочени към подобряването на качеството на предлаганите образователни услуги.

ИПФ се ангажира да съдейства при изготвянето на учебната документация и усъвършенстване качеството на обучение по профилите, за които може да го направи.

Висшето учебно заведение ще съдейства за провеждане на практическото обучение на високо професионално ниво в лабораториите на съответния факултет.

Сътрудничеството между Факултета и училището ще даде възможност за прием на учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Първомай в съответните специалности по специално определена квота.

Двете институции се ангажират да организират и съвместно да провеждат срещи, семинари, курсове, дни на отворени врати, състезания, викторини и др.
ИПФ – Сливен има регионално и национално значение за подготовката на инженери и преподаватели в професионалните технически гимназии. На студентите и докторантите са осигурени условия за аудиторни, извънаудиторни и научноизследователски занятия и занимания, достъп до лабораторните и компютърните зали, библиотечния фонд и базите за спорт.
Факултетът има собствен сайт с актуална информация, разполага с развита безжична Интернет-мрежа за свободно ползване от студентите. Студентските общежития и стол, в непосредствена близост до учебните корпуси на Факултета и Колежа, завършват облика на „компактен студентски Кампус“, привлекателно място за студентите от страната и от чужбина.
Налице са добри темпове на научно и кадрово израстване. Академичният състав в момента включва 58 преподаватели, от които 23 хабилитирани (в това число 4 професори и 19 доценти) и 35 нехабилитирани преподаватели, 7 от които доктори.
Авторитет се гради и с международни контакти и участията в международни прояви зад граница. За 28 години факултетът е осъществил и продължава да развива международна дейност в различни аспекти с университети във Виена, Корсика, Истанбул, Киев, Новосибирск, Дрезден и други.

Теодора Кирякова


1 коментар

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  1 0
  10:37, 13-04-2018
  Няма кво да си сътрудничат ами напрау тоя факултет да става част от училището. Чавдар ще го ръководи славно както ръководи и училището и учениците направо след 12 клас по желание ще продължават да учат в пърумайско-сливенския училиверситет.тъка и пърумай жъ стане университетски град ангу кампус жъ напрай дупките жъ упрай а инжинеряту къто излянат от тва учреждение жъ пумагат на ангу да упрай и улицяту и сичкуту.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 19.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини