18 °C

Иван Стоянов седна в креслото на кмета на община Смолян

Тийнейджъри заеха ключови постове в администрацията в „Мениджър за един ден“

За шеста поредна година община Смолян днес е домакин на инициативата „Мениджър за един ден“. Ученици от ППМГ „Васил Левски „и ОУ „Юрий Гагарин“ управляват за един ден общинската администрация. Тийнейджърите заеха ключови постове – на кмет, заместник кмет, секретар, директори на дирекции и ръководиха община Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна учениците. „Общината е отворена към младите хора и вие сте приоритет в управлението ни. Не се притеснявайте да питате. Обществената работа е наистина сложна, но ви пожелавам в бъдеще като се реализирате да работите това, което ви е интересно“, посочи кметът.

След това на горещия кметски стол седна Иван Стоянов, който е десетокласник от ПМГ „Васил Левски“. Той пое огърлицата на властта от Мелемов. Градоначалникът го въведе в кметските дела – приема на граждани, строителството и разбира се текущите ангажименти.

Богомил Пашалийски от ОУ „Юрий Гагарин“ се зае с ангажиментите на заместник кмета Марин Захариев. Асен Топалов от същото училище се зае с финансите и строителството в община Смолян при зам.-кметовете Венера Аръчкова и инж. Мариана Цекова. Иво Караасенов седна на стола на секретаря Момчил Николов. Мариана Маркова пое функциите на финансовата дирекция от Димитър Настанлиев. Преди да заемат длъжностите си тийнейджърите споделиха, че са развълнувани от възможността да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един реален работен ден и да усетят какво е да си на ръководна длъжност.

След приключване на работния ден те разказаха за преживяванията си на работното място признаха, че никак не е лесно да си на ръководна длъжност и да управляваш община. „Тежка е кметската огърлица, не е лесно да си кмет“, обобщи впечатленията си Иван Стоянов.

Учениците благодариха на община Смолян, че отвори вратите си за тях и са успели дори и за кратко да реализират мечтите си. Управленците получиха сертификати, които им бяха връчени от ръководството на община Смолян. „За нас беше удоволствие, че работихме с млади, амбициозни и знаещи хора като вас. Бъдете успешни и не забравяйте родния си край, посочи и зам.-кметът Венера Аръчкова.

Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Целта е да се подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини