24 °C

Първомай посреща специалисти в туризма

Днешното Заседание на Постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм на НСОРБ ще се проведе в Първомай. Освен кметове от сдружението,на събитието ще присъстват министър Николина Ангелкова, която ще представи намеренията на ръководството на министерството по развитие на законовата рамка за туризма, както и изменения в основни за дейността ни наредби. В работната среща ще участвастват и специалисти по туризма, а заседанието ще продължи и на 16-ти юни 2017 г. 
В първия ден ще бъдат дискутирани най-важните въпроси в сферата на туризма. Специално внимание в дискусията ще бъде отделено на функционалностите на разработваната в момента Единна система за туристическа информация, важен елемент от която е възможността на общините за контрол по отчитане на нощувките. Ще бъде обсъден и проект за мрежа на общинските ТИЦ, с която да подпомогнем дейността им. 
В допълнение към деловата работа, кметът на община Първомай, Ангел Папазов, е подготвил изложение „Произведено в Първомай“ и други изненадиза гостите.

В заседанието през втория ден ще вземе участие заместник-министърът на МРРБ Малина Крумова, която ще дискутира основни аспекти на дейностите по енергийна ефективност в общините.

Теодора Кирякова


3 Коментара

Хороскоп за 23.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини