20 °C

Министър, кметове и специалисти нищиха туризма

Изображение 1 от 3

  От вчера постоянната комисия по икономическа политика, енергетика  и туризъм към Националното сдружение на общините в република България заседава в град Първомай. Срещата продължава два дни и в нея ще вземат участие специалисти по туризъм и енергийна ефективност от местната власт и правителството.

  Гости на първата дискусия бяха председателя на НСОРБ Гинка Чавдарова, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на комисията Благой Станчев, кметове и специалисти по туризма от над 20 общини . Модератор беше кметът на град Банско Георги Икономов, който отговаря за туризма в Сдружението.

  Кметът Папазов посрещна гостите с кратка презентация на различните ввидпове туризъм, който може да бъде развиван в региона – исторически, бизнес-туризъм, винен и други. Той пожела ползотворна работа на колегите си и специалистите.

  Министър Ангелкова презентира промените в Закона за туризма – намаляване на административната тежест, ясни ангажименти на общините и областните управители, категорично налагане на санкции когато това е  необходимо, създаване на реално действащи консултативни съвети, учредяване на отличия и регистър за автентични атракции и др. Тя  подчерта, че в този вид срещи с местната власт може да бъдат намерени адекватни и реални решения за туризма в България и похвали първомайския кмет за активността му при презентиране на местните забележителности и за споделения опит, който може да бъде полезен за малките общини. Обсъдени бяха и други практики по развитие на туризма в общините. Беше обсъдено предложение за създаване на интернет базирани профили на общините в областта на туризма и на икономическото развитие.

  Сред гостите беше и заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова. Тя сподели, че се опитват да развиват културен туризъм и разчитат на близостта на Хасково до границите на две държави. В този факт тя открива възможности за сътрудничество с община Първомай.

  В дискусията участва и Рафет Якоглу – турски туроператор. Той каза, че познава региона отлично благодарение на кмета Папазов, защото през зимния сезон води турски турист на пазар в Първомай. Якоглу се надява на сътрудничество и с други заинтересовани кметове.

  Открита беше и традиционната изложба „Произведено в Първомайско“.

  Днес заседанието на Постоянната комисия продължава по темата „Енергийна ефективност“.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Гр
   градски
   7 -4
   09:37, 16 юни 2017
   Туризъм в Първомай може , ама не и при това управление. С Анго единствено е развит туризма по оста Първомай-Одрин
   • 11
    1111
    9 -2
    10:32, 16 юни 2017
    За какъв туризъм може да се говори в Първомай?! Та ние нямаме дори един музей, Нямаме картинна галерия макар ,че имаме художници.
    Направо е смешно ,само да си говорим.
  • 2
   55
   555
   6 -9
   10:58, 16 юни 2017
   Наистина е смешно "само да си говорим"/особено когато само драскаме коментари/ - трябва да поработим - всички ние, а не само сеирджийски да одумваме отстрани! Имаме много дадености - и археологически, и културни, и етнографски. И когато цяла България е в Първомай, и когато министърът на туризма е в Първомай - би трябвало да покажем само най-доброто.
   • 12
    1212112
    3 -1
    13:40, 20 юни 2017
    Само с лозунги "всички ние за благото на........ " няма да стане
    Явно не си ходил по далеч от кварталите Дебър и Любеново за да мислиш , че в гр. Първомай може да има туризъм.
    Явно не си разбрал , че "петилетките с всички ние да поработим " отдавна са отживелица - комунизма свърши преди 25 години.
    На тези на които им се плаща от общината за тази работа не работят , а вие искате ние да работим.
    Аз работя в друга сфера и мисля че се справям добре.
    Когато министъра е в Първомай да направим манифестация ли искате?
    "Имаме много дадености - и археологически, и културни, и етнографски" - но не са за показване че ще ни се смеят - трябва реално да гледаме на нещата.
    Ако за теб понятието туризъм е пазара във вторник и събота , панаира на есен с неговите пришълци е ясно колко разбираш от туризъм.
    Ако не можеш да си позволиш да пътуваш , има интернет или поне гледай телевизия.
    Живеем в 21 век време е да го разберете колкото и да вие трудно.


  • 3
   Бр
   браво Анго
   10 -3
   14:40, 16 юни 2017
   Разбира се ,че след като министъра на туризма е в общината при най-великия турист АНГУ, трябва да сме много ,ама много щастливи и благодарни.В момента правя мексиканска вълна и скандирам името на спасителя АНГУ.
  • 4
   Аш
   Ашколсун ефенди.
   7 0
   20:09, 18 юни 2017
   Ибрикчийски туризъм.Тоя да се прекръсти на Айгюн .И да се сработва анодолските туроператори.
   Следващия път кмет от ДПС.
  • 5
   Го
   Гост
   0 0
   00:13, 20 юни 2017
   Щщнбхжхклмбцгг
  • 6
   До
   до 1212112
   2 -4
   14:23, 20 юни 2017
   От това, което сте написали е много ясно кой не живее в 21 век. Бихте могли да се информирате. С такова мислене, че всичко е комунизъм и все комунистите са ни виновни - вече не се получава. Повече от четвърт век все това е напева. А и никой не организира манифестации - ако четете непредубедено. Похвално е, че се справяте във Вашата сфера. Попрочетете това, което учени и археолози казват за нашата община - ще Ви бъде интересно. Изобщо не е повод да се срамуваме - напротив.
   • 12
    1212112
    2 -4
    17:37, 20 юни 2017
    Да развиваме туризъм на книга ли?
    Да караме туристите да четат какво е казал някой - някога е много умно.
    Явно не виждате по далече.
    Покажете ми нещо заради което си заслужава туристи да посетят гр. Първомай и да останат очаровани.
    Освен урана и комина на Партизанин .
  • 7
   Па
   Панаири, панаири!
   0 0
   08:46, 21 юни 2017
   На първомайския панаир е пълно с народ, но има места, където на панаирите няма никаква посещаемост. Съмнявам се, че панаирът ще се превърне в културна забележителност.

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021

  Случаен виц

  Последни новини