19 °C

Министър, кметове и специалисти нищиха туризма

Изображение 1 от 3

  От вчера постоянната комисия по икономическа политика, енергетика  и туризъм към Националното сдружение на общините в република България заседава в град Първомай. Срещата продължава два дни и в нея ще вземат участие специалисти по туризъм и енергийна ефективност от местната власт и правителството.

  Гости на първата дискусия бяха председателя на НСОРБ Гинка Чавдарова, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на комисията Благой Станчев, кметове и специалисти по туризма от над 20 общини . Модератор беше кметът на град Банско Георги Икономов, който отговаря за туризма в Сдружението.

  Кметът Папазов посрещна гостите с кратка презентация на различните ввидпове туризъм, който може да бъде развиван в региона – исторически, бизнес-туризъм, винен и други. Той пожела ползотворна работа на колегите си и специалистите.

  Министър Ангелкова презентира промените в Закона за туризма – намаляване на административната тежест, ясни ангажименти на общините и областните управители, категорично налагане на санкции когато това е  необходимо, създаване на реално действащи консултативни съвети, учредяване на отличия и регистър за автентични атракции и др. Тя  подчерта, че в този вид срещи с местната власт може да бъдат намерени адекватни и реални решения за туризма в България и похвали първомайския кмет за активността му при презентиране на местните забележителности и за споделения опит, който може да бъде полезен за малките общини. Обсъдени бяха и други практики по развитие на туризма в общините. Беше обсъдено предложение за създаване на интернет базирани профили на общините в областта на туризма и на икономическото развитие.

  Сред гостите беше и заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова. Тя сподели, че се опитват да развиват културен туризъм и разчитат на близостта на Хасково до границите на две държави. В този факт тя открива възможности за сътрудничество с община Първомай.

  В дискусията участва и Рафет Якоглу – турски туроператор. Той каза, че познава региона отлично благодарение на кмета Папазов, защото през зимния сезон води турски турист на пазар в Първомай. Якоглу се надява на сътрудничество и с други заинтересовани кметове.

  Открита беше и традиционната изложба „Произведено в Първомайско“.

  Днес заседанието на Постоянната комисия продължава по темата „Енергийна ефективност“.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Гр
   градски
   7 -4
   09:37, 16 юни 2017
   Туризъм в Първомай може , ама не и при това управление. С Анго единствено е развит туризма по оста Първомай-Одрин
   • 11
    1111
    9 -2
    10:32, 16 юни 2017
    За какъв туризъм може да се говори в Първомай?! Та ние нямаме дори един музей, Нямаме картинна галерия макар ,че имаме художници.
    Направо е смешно ,само да си говорим.
  • 2
   55
   555
   6 -9
   10:58, 16 юни 2017
   Наистина е смешно "само да си говорим"/особено когато само драскаме коментари/ - трябва да поработим - всички ние, а не само сеирджийски да одумваме отстрани! Имаме много дадености - и археологически, и културни, и етнографски. И когато цяла България е в Първомай, и когато министърът на туризма е в Първомай - би трябвало да покажем само най-доброто.
   • 12
    1212112
    3 -1
    13:40, 20 юни 2017
    Само с лозунги "всички ние за благото на........ " няма да стане
    Явно не си ходил по далеч от кварталите Дебър и Любеново за да мислиш , че в гр. Първомай може да има туризъм.
    Явно не си разбрал , че "петилетките с всички ние да поработим " отдавна са отживелица - комунизма свърши преди 25 години.
    На тези на които им се плаща от общината за тази работа не работят , а вие искате ние да работим.
    Аз работя в друга сфера и мисля че се справям добре.
    Когато министъра е в Първомай да направим манифестация ли искате?
    "Имаме много дадености - и археологически, и културни, и етнографски" - но не са за показване че ще ни се смеят - трябва реално да гледаме на нещата.
    Ако за теб понятието туризъм е пазара във вторник и събота , панаира на есен с неговите пришълци е ясно колко разбираш от туризъм.
    Ако не можеш да си позволиш да пътуваш , има интернет или поне гледай телевизия.
    Живеем в 21 век време е да го разберете колкото и да вие трудно.


  • 3
   Бр
   браво Анго
   10 -3
   14:40, 16 юни 2017
   Разбира се ,че след като министъра на туризма е в общината при най-великия турист АНГУ, трябва да сме много ,ама много щастливи и благодарни.В момента правя мексиканска вълна и скандирам името на спасителя АНГУ.
  • 4
   Аш
   Ашколсун ефенди.
   7 0
   20:09, 18 юни 2017
   Ибрикчийски туризъм.Тоя да се прекръсти на Айгюн .И да се сработва анодолските туроператори.
   Следващия път кмет от ДПС.
  • 5
   Го
   Гост
   0 0
   00:13, 20 юни 2017
   Щщнбхжхклмбцгг
  • 6
   До
   до 1212112
   2 -4
   14:23, 20 юни 2017
   От това, което сте написали е много ясно кой не живее в 21 век. Бихте могли да се информирате. С такова мислене, че всичко е комунизъм и все комунистите са ни виновни - вече не се получава. Повече от четвърт век все това е напева. А и никой не организира манифестации - ако четете непредубедено. Похвално е, че се справяте във Вашата сфера. Попрочетете това, което учени и археолози казват за нашата община - ще Ви бъде интересно. Изобщо не е повод да се срамуваме - напротив.
   • 12
    1212112
    2 -4
    17:37, 20 юни 2017
    Да развиваме туризъм на книга ли?
    Да караме туристите да четат какво е казал някой - някога е много умно.
    Явно не виждате по далече.
    Покажете ми нещо заради което си заслужава туристи да посетят гр. Първомай и да останат очаровани.
    Освен урана и комина на Партизанин .
  • 7
   Па
   Панаири, панаири!
   0 0
   08:46, 21 юни 2017
   На първомайския панаир е пълно с народ, но има места, където на панаирите няма никаква посещаемост. Съмнявам се, че панаирът ще се превърне в културна забележителност.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини