За пръв път седмокласници подават документи в Първомай

    За пръв път завършилите седми клас ученици от община Първомай имат възможност да подадат заявление за кандидатстване в училище-гнездо в гр. Първомай. 197 деца кандидатстват със заявление в НУ "Христо Ботев". Почти всички родители предпочитат този начин за кандидатстване пред on-line възможността. Повечето от тях се притесняват, че могат да допуснат грешка, попълвайки документите в интернет, и да проиграят шанса на детето си. В същото време те твърдят, че ако не е имало училище-гнездо в Първомай, биха направили всичко възможно, за да си сестят пътуване до Пловдив, така както беше в предишните години.

    Радослава Ставрева - директор на НУ "Христо Ботев" каза, че кандидатстването преминава спокойно, няма струпване на много родители и в рамките на 7 до 10 минути заявленията биват подадени.

    Проблем възикна с учениците, чиито родители работят извън страната. Почти всички техни настойници нямат пълномощно и не биха могли да представляват седмокласниците. Проблемът беше лесно решен след като разбраха за възможността документите да бъдат подавани по електронен път. Получи се леко парадоксална ситуация, при която реално съществуващи баба или дядо не могат да представляват повереното им дете и въпреки че нямат компетентността да работят в интернет, те подават чрез непознати документите.

    Кандидатстването продължава до 22 -ри юни. Специалистите предупреждават за пореден път, че е изключително важно в заявлението на първо място да бъде написано най-желаното училище. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Сс
      сс
      1 0
      22:33, 16 юни 2017
      Нямаше ли по-представителна извадка от населението, отколкото тези на първата снимка?
      • Бъ
        бъдеще
        7 0
        13:10, 17 юни 2017
        Още ли не сте разбрали, че представителната извадка на първата снимка е истинското бъдеще на Първомай?!
    Последни новини