Първомай посреща специалисти в туризма

Днешното Заседание на Постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм на НСОРБ ще се проведе в Първомай. Освен кметове от сдружението,на събитието ще присъстват министър Николина Ангелкова, която ще представи намеренията на ръководството на министерството по развитие на законовата рамка за туризма, както и изменения в основни за дейността ни наредби. В работната среща ще участвастват и специалисти по туризма, а заседанието ще продължи и на 16-ти юни 2017 г. 
В първия ден ще бъдат дискутирани най-важните въпроси в сферата на туризма. Специално внимание в дискусията ще бъде отделено на функционалностите на разработваната в момента Единна система за туристическа информация, важен елемент от която е възможността на общините за контрол по отчитане на нощувките. Ще бъде обсъден и проект за мрежа на общинските ТИЦ, с която да подпомогнем дейността им. 
В допълнение към деловата работа, кметът на община Първомай, Ангел Папазов, е подготвил изложение „Произведено в Първомай“ и други изненадиза гостите.

В заседанието през втория ден ще вземе участие заместник-министърът на МРРБ Малина Крумова, която ще дискутира основни аспекти на дейностите по енергийна ефективност в общините.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Кр
    крив
    13 0
    14:23, 15 юни 2017
    То в Първомай туристите се прескачат..
    По- добре Ангата да покани някой от земеделието, да му видят бившото работно място.
  • 2
    На
    на добър път
    10 0
    14:47, 15 юни 2017
    Най-добре е Анго да замине на туризъм за дълго време.
  • 3
    Ту
    турист
    14 0
    18:13, 15 юни 2017
    Ангеле,що не свършиш нещо смислено..ей така за благото на хората,поне едно нещо добро да има за което да те споминаме..само глупости вършите в общината...хрантутници..аман от некадърници в зоната на "туризма"
Последни новини