10 °C

Нов български филм разказва за децата на 80-те години

Снимките на най-новия български филм “Дъвка за балончета” започнаха в София. Освен любовна история, той разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков. След тримесечен кастинг са избрани и децата, които ще изиграят малките Калин и Биляна (Андрея Захариев и Аглея Гумнерова). Във филма ще видим още Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Сценаристи са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и други. Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт". Продуцент на „Дъвка за балончета” е Dynamic Arts.

Филмът се очаква да излезе на голям екран през 2017 година.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ??
    ???
    4 0
    14:19, 19 окт 2016
    Децата преди1988 година бяха най- щастливите деца!
  • 2
    Ми
    Мисля си...
    3 -1
    13:50, 20 окт 2016
    Да, те бяха най-щастливите и сега повечето от тях пак са щастливи, но в "белите" страни. Дано във филма има и такава идея! Ако няма, значи пак сценарият е писан от някой Голям Балама.
  • 3
    Ко
    Кога
    1 0
    21:36, 3 мар 2022
    Кога ще има сезон 2 много искам? Ако някои знае може ли да ми каже?
Последни новини