В Градина вече са наясно с кандидатстването за европари

Представители на публичния, стопанския и гражданския сектор потърсиха информация на мобилния офис на Областен информационен център – Пловдив по време на посещенето на служителите на ОИЦ в с. Градина, община Първомай. Основните въпроси, на които отговаряха експертите на ОИЦ-Пловдив бяха свързани с Програмата за развитие на селските райони и възможностите, които тя дава за инвестиции в земеделските стопанства. Отвореният прием по подмярка 6.3 Стартова помощ за развитието на малки стопанства отново предизивика най-голям интерес сред местното население. Посетителите задаваха въпроси и за начините за стартиране на собствен бизнес и възможностите за инвестиции в неземеделски дейности, като туризъм и услуги.

С реализирането на информационните събития в населените места от 18-те пловдивски общини, сред които и село Градина, ОИЦ Пловдив цели повишаване информираността на хората за възможностите за финансиране на проекти чрез фондовете на ЕС и провокиране интереса на местните жители за разработване на проектни предложения.

Областен информационен център – Пловдив осъществява своята дейност по проект BG05SFOP001-4.001-0014-С01 „Ефективно функциониране на областен информационен център в гр. Пловдив“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пр
    пророк
    6 -1
    08:13, 20 юли 2016
    Най-важното нещо за едно селище е гражданите да се погрижат за своята църква. Така Бог ще откликне на техните молитви. Днес е Илинден. Ден, в който всеки може да се извиси духовно.
    • Хи
      хи хи
      5 0
      11:07, 20 юли 2016
      Благодаря, че ни отваряш очите. Вече гледаме с широко, много ширико отворени очи.
  • 2
    Ze
    zemedelka
    6 0
    09:21, 20 юли 2016
    Така ни информираха от този център, че ако не беше статията в този сайт, нямаше да разберем, че дори са и идвали.
Последни новини