Еленка Петрова: Мечтая за нов облик на село Градина и хората да са доволни от това

Еленка Петрова е новият кмет на село Градина. Тя се яви, издигната от инициативен комитет и спечели изборите с 54,07% още на първи тур срещу двама опоненти.

Теодора Кирякова: Какво трябва да знаем за Вас?

Еленка Петрова: Казвам се Еленка Спасова Петрова, омъжена, с две големи и реализирани деца. Имам и двама внуци. Родом съм от Градина, където се завърнах през 2011 г.

Т.К.: Защо се кандидатирахте за кмет на селото?

Е.П.: Защото обичам селото си и искам да се случи нещо хубаво в него. В последните години гледах, че Градина запада, а човек като обича родното си място, иска то да процъфтява.

Т.К.: Каква е вашата визия за село Градина?

Е.П.: На първо място добре почистено населено място, с достатъчно зеленина, добре уредени паркове, за да има къде да играят децата и да отморяват възрастните.

Запълнени дупки, асфалтирани или поне баластрирани улици, почистени канали. За съжаление много от нещата не зависят от нас, а от общинската хазна и инвестиционната програма.

Т.К.: Дълги години работихте като главен специалист административно обслужване или както хората го наричат – „секретар на кметството“. Това как ще Ви помогне?

Е.П.: Смело мога да заявя, че познавам проблемите и на селото,  и на хората и знам, че мога да съдействам за решаването на голяма част от тях.

Т.К.: Какви са първите стъпки, които ще предприемете?

Е.П.: Ние вече започнахме – почистваме централната част на селото и ще преминем към улиците от централната част, а след това и към парковете в селото. Ще помоля всеки да почисти пред дома си. По Наредбата за обществения ред това е задължение на всеки. Там, където къщите са необитаеми, ще организирам почистване с наши работници.

Другите неща следват от инвестиционната програма – ще настояваме за почистване на канали и баластриране на улиците. Канализация няма да обещавам, защото има проект, който е морално остарял и няма финансиране, но обещавам, че ако се появи някаква възможност, няма да я пропусна.

Т.К.: На кого ще разчитате?

Е.П.: Най-вече на кмета на общината, но и  на всички жители на село Градина.

Т.К.: Какво искате да казват хората след 4 години за Вашето управление?

Е.П.: Че е минал един успешен мандат за селото. Аз мечтая то да е с друг облик и хората да са доволни от това.

Т.К.: Вие сте силно свързана с дейността на читалището в село Градина. Продължавате ли да работите и за него?

Е.П.: Да, за сега оставам член на настоятелството. Това, което искам е да довършим камерната сцена и тя да се използва. Трябва да се направи ремонт на стълбището на читалището, а ако успеем да направим и нещо за салона – няма да има по-щастлив човек от мене. Хубаво е, че работим отлично с училището е село. Това беше доказано и с прекрасния празник, който организирахме за 21 ноември – Деня на Християнското семейство.

Т.К.: Разбрах, че сте „жертва“ на поледицата в София – желая Ви скорошно оздравяване и бързо завръщане към служебните задължения.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини