Миков: Бихме подкрепили ГЕРБ, ако върнат прогресивния данък

Направени по този начин, промените не дават прозрачност къде и за какво ще отидат тези средства. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред Дарик във връзка с приетите поправки за бюджета на ДОО и възможността частните пенсионни фондове да се прехвърлят в НОИ.

„Направени по този начин, промените не дават прозрачност къде и за какво ще отидат тези средства. Не трябва да става по този начин. Има риск в по-далечна перспектива да расте недоверието на гражданите към пенсионната система”, посочи Миков.

Миков каза, че би подкрепил Бойко Борисов, ако той внесе прогресивно данъчно облагане и закони, които са по-справедливи за българските граждани.

По отношение на предсрочните парламентарни избори Миков отбеляза, че за пръв път от 25 години над 50% от българските граждани са отказали да участват – нито срещу пари, нито срещу идеи. „Казаха: „Този модел на провеждане на избори в България на политическа игра не води до представителство на нашите интереси". И мисля, че това е големият извод, който всички политици - и отляво, и отдясно, трябва да си направят", добави Миков.

За участието в управлението председателят на БСП посочи, че БСП не е имала цялата власт, за да я загуби. „Но процесите по отношение на правителството на малцинството, отношенията между БСП и ДПС. Не мисля, че става въпрос за грешка в управлението, а за едно много трудно управление, което разчиташе на 120 от 240 народни представители. Сбъркахме в това, че не подписахме ясни отношения със своите партньори. Разчитахме експертно правителство да поеме повече политически решения, отколкото е възможно да свърши", каза още Михаил Миков.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини