Николай Мелемов, ГЕРБ: Отнасяме се много отговорно към общинските пари

Изображение 1 от 4

    Отнасяме се много отговорно към общинските пари. Тъй като средствата все не достигат, гледаме да ги влагаме там, където от тях ще се възползват повече хора. Това заяви на среща с жители на Дунево кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов.

    Той обясни, че по този начин селата остават ощетени и там действително е направено по-малко. Припомни, че в Търън и Смилян са направени спортни площадки, а училищата са обновени.

    Мелемов подчерта, че основните цели са постигнати и ако получи доверието на своите съграждани, в следващия мандат ще обърне повече внимание на крайните квартали и по-малките населени места. Той допълни, че изразходват обществените средства много внимателно, без разхищения. „Лично моите командировъчни са 150 лева на година“, допълни кандидатът за кмет.

    „Много усилия насочихме към децата и образованието. Неслучайно Смолян бе обявен за град на знанието. Нашият принос е, че обновихме и санирахме училищата и детските градини, за да растат децата в добра европейска среда. Заложихме много на изграждането и поддръжката на спортни бази - спортна зала, басейн, игрища, площадки. Всичко това е важно за младите семейства, защото най-голямата болка на хората е, че младите отиват на места, където получават по-голяма заплата. Старахме се да направим така, че хората да не бягат, заради липса на добри условия. Единствената причина, поради която младите напускат града е по-ниското заплащане. Ние се постарахме да направим Смолян добро място за отглеждане на деца. А Дунево е прекрасно, спокойно и красиво, но знаем и задачите, които ни чакат за подобряване на инфраструктурата“, подчерта Николай Мелемов.

    Кандидат-кметът поясни, че почти всичко направено в Смолян е с привлечени от Европейския съюз и от държавата средства, защото приходите в общината не са достатъчни, за да се поддържа всичко.

    „И ако си сложим ръка на сърцето, ще кажем, че постигнатото нямаше да го има без еврофондовете и държавата, защото се опитваме да не товарим хората с големи тежести. Доходите не са такива, каквито всички бихме желали да бъдат“, коментира Мелемов.

    Пред присъстващите се представиха кандидатите за съветници: Марин Захариев, Борислав Георгиев, Димитър Николов, д-р Димитър Делчев, Петър Мирчев, Елин Лилов, Ангел Безергянов и Веселин Грашев.

    „Има много листи, много кандидати. И всички могат да обещават каквото искат, в това число и чудеса. Ние обаче няма как да обещаваме невъзможни неща. Осем години управляваме и казваме само това, което реално ще се случи. Помните, че още в началото на управлението ни си взехме уличното осветление, което беше на външна фирма и още се съдим за много пари. Знаете, че си правим пейки, кошчета, кашпи, отглеждаме цветя. Предстои да изтече договора за сметосъбирането. Имаме намерение общината да си вземе и тази дейност. Целта ни е максимално да намалим разходите, за да остават повече средства за инфраструктура и развитие на кварталите“, заяви Марин Захариев, който два мандата бе заместник-кмет в екипа на Мелемов.

    „Ако виждате в наше лице хора, които могат да работят за община Смолян, се надяваме да ни подкрепите на 27-ми октомври с номер 43 в бюлетината“, подчерта Захариев.

    Купуването и продаването на гласоев е престъпление!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Случаен виц

    Последни новини