Сладкиш Черна магия с портокал

Сладкиш Черна магия с портокал

Необходими продукти

Начин на приготвяне

1 ч.ч.= 200 г. Загрейте предварително фурната на умерена температура и пригответе тава, която трябва да намазните и да набрашните. В голяма купа смесете сухите съставки - брашно, захар, сода, бакпулвер и сол.

Направете кладенче по средата и прибавете яйцата, мътеницата или сметаната, кафето, олиото и ваниловия екстракт, портокаловия ликьор, като разбърквате постепенно. Бийте около 2 минути на средна степен на миксера, докато всичко се хомогенизира.

Изсипете сместа в тавата и сложете да се пече за 30-40 минути или докато клечката започне да излиза суха. Извадете готовия сладкиш от фурната и го охладете така 10 минути, след което извадете от тавата и оставете да изстива върху решетка.

През това време пригответе белия крем като разтопите заедно маслото и белия шоколад, но без да ги загрявате прекалено. Разбийте към него размекнатото крема сирене, ванилията и захарта. Оставете леко да се охлади преди да покриете блата с целия крем. За целта поставете черния блат в подходящ съд и покрийте с крема без да мажете стените.

Разтопете заедно черния шоколад с кондензираното мляко, какаото, 1 ч.л. портокалов ликьор и захарта. Оставете леко да се охлади и залейте с глазурата сладкиша Черна магия, като оставите да се разтече самостоятелно. За украса може да потопите резени портокал на половина в глазурата и да ги подредите върху сладкиша.

Източник: gotvach.bg

Последни новини