Шоколадово руло с плодове

Шоколадово руло с плодове

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За платката разбийте жълтъците със захарта до побеляване, добавете брашното, смлените бадеми, нишестето, какаото и захарта и разбъркайте добре, след което добавете есенцията.

Отделно разбийте на твърд сняг белтъците с щипка сол и ги разбъркайте към основната смес. Изсипете я в голяма квадратна тава, застлана с намаслена хартия за печене. Заравнете внимателно и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 10-12 минути.

Пригответе сиропа от сока, рома и захарта, като ги загреете. За да приготвите крема разбийте течната сметана, добавете пудинга и прясното мляко. За да приготвите ганаша кипнете течната сметана, махнете я от котлона и добавете натрошения на малки парченца шоколад и рома. Разбъркайте докато се хомогенизира, покрийте съда с фолио и го оставете поне за 2 часа в хладилника.

Готовата платка извадете от тавата заедно с хартията, оставете я да се охлади, напоете я с половината сироп и я завийте на руло, като отстраните хартията при завиването. Оставете платката да престои за 1 час така.

Развийте я, напоете я с останалия сироп, намажете я с крема, подредете по средата плодовете от компот (ситно нарязани) и отново завийте внимателно на хубаво руло. Разбийте с миксер изстудения ганаш, намажете с него рулото равномерно.

По желание може да направите украса по повърхността на ганаша, като приплъзнете фриволно вилица. Оставете шоколадовото руло с плодове за престои за 2 часа в хладилник преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини