Крем супа с пиле

Крем супа с пиле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пилето се слага за варене в тенджера с подсолена вода. Като кипне водата, се оставя да поври 30 минути, след което съдът се оттегля. Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

Пилешкото се обезкостява. Чистото месо се нарязва много на ситно. В чиста тенджера се налива прецеденият пилешки бульон. Добавя се лукът, обелен, измит и нарязан на ситно.

Поръсва се 1 ч.л. сол, пуска се 30 г масло, съдът се похлупва и се поставя на включен котлон. Корените магданоз се измиват и така се пускат в супата.

Морковът се измива срязва на 3, след което се добавя в тенджерата. След 30 минути варене, котлонът се изключва. Взема се пасатор и супата се пасира. В купа се разбива яйцето с прясното мляко. Добавя се брашното и 1 с.л. лимонов сок.

Разбива се до получаване на гладка кашица. От пилешката супа се гребва черпак и се добавя към яйчената каша. Бърка се непрекъснато за да не се пресече яйцето.

Добавя се още 1 черпак. Разбърква се сместа за застройка и се връща в супата. Разбърква се добре. В дълбока чиния за супа се слагат крутони. Поливат се с крем-супа.

Източник: gotvach.bg

Последни новини