Торта за мъж

Торта за мъж

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте маслото с пудрата захар на гладък крем. Жълтъците на яйцата разбийте с 1/2 от кристалната захар, като добавите и щипка сол.

Разтопете шоколада, разбъркайте с ромовата есенция, докато леко се охлади и го прибавете постепенно към маслото, като редувате с яйчната смес. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира.

Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Разбийте белтъците с останалата захар. Отново редувайки добавете белтъците и сухите съставки към останалата смес. От тази смес изпечете 2 блата в тава с хартия за печене в предварително загряна на 180 градуса фурна.

За крема сипете млеката в тенджерка и заедно със захарта ги кипнете. Разбийте жълтъците с нишестето и при непрекъснато бъркане добавете към млякото. Бъркайте, докато се сгъсти. След това охладете крема и го объркайте с разбитите на сняг белтъци.

Отделно маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем. Добавяйки по лъжица от млечния крем към маслото, хомогенизирайте завършения крем. Сложете крема в хладилника, докато приготвите глазурата.

За нея загрейте сметаната и добавете натрошения шоколад. Изчакайте 1 минута и разбъркайте до хомогенност, като добавите какаото и маслото.

Сложете първия блат в подходящ поднос. Сиропирайте го с малко ром или ликьор, като най-лесно става с пулверизатор. Слепете сиропираните блатове с крема и сложете тортата за няколко часа в хладилника.

Ако глазурата се е стегнала, може да я разтопите за кратко на котлона. Топвайте в нея до половина цели ягоди за украсата. След това залейте тортата с глазурата и украсете с шоколадовите ягоди. НАправете допълнителна украса по желание.

Източник: gotvach.bg

Последни новини