Ново движение на автобусите предлага Иван Бонев

Иван Бонев - зам. кмет

Актуализиране на маршрутното разписание на вътрешноградските превози предлага Иван Бонев – зам.кмет на община Първомай. Целта е по-добро транспортно обслужване на живеещите в северната страна на Първомай, разтоварване на движението в централната част на града и осъществяване на по-добра връзка между автобусния и жп- транспорт.

Промяната в разписанието на автобусите се налага както заради реконструкцията на жп- линията, така и за да може да се осъществи идеята за еднопосочно движение по улиците „Орфей“ и „Братя Миладинови – юг“. Тя е провокирана и от докладна записка от Владимир Ангелов, отразяваща неудобството на жителите на кв. Любеново.

След като въпросът е разгледан от две комисии – специална, назначена от кмета на общината и Комисията за безопасност на движението, са направени и конкретни предложения. Едното е възстановяване на  линия 2, промяна на линия 1 и промени в разписанията на автобусите.  По направление Дебър – Първомай – Любеново : ул: „Кн.БорисI“, ул. „Кочо Честименски“, ул. „Бр. Миладинови – юг“, ул. „Орфей“, ул. „Стефан Стамболов“

По направление Любеново – Първомай- Дебър:  ул. „Стефан Стамболов“,  ул. „Орфей“, ул. „Кн.Борис I“

Постоянната комисия по „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги” ще заседава на 28 март от 16 часа. А Общински съвет ще гласува актуализацията на редовната си сесия от 17 часа на 29 март.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини