Красимира Александрова е готова да придвижи проблема с прелеза на министерско ниво

Запознаване на депутатите от мнозинството, юридически консултации и среща с министъра на транспорта обеща Красимира Александрова на инициаторите на подписката за изграждане на съоръжение за преминаване през линията. Тя се срещна с Янко Диков, Пеньо Запрянова, Атанас Колев, инж. Илиана Иванова и Ангел Муратев, в качеството си на председател на местната структура на ГЕРБ и заместник председател на ОбС.

„Приех молбата на хората да ангажираме по-сериозно изпълнителната власт с темата, тъй като заради значимостта й, тя беше основно застъпена и в нашата предизборна програма за местните избори“, коментира след срещата Александрова. Гражданите й предоставиха комплект документи, с които тя ще запознае депутатите от ГЕРБ.

Експертното мнение пък е необходимо, за да може да се приемат или отхвърлят мотивите на НКЖИ, изложени в писмото им от 15 март, с което категорично отказват изграждането на прелез на мястото на стария до автогарата.

Гражданите искат да са технически и юридически подготвени за срещата с експерти от Министерството на транспорта.  Към мотивите си те ще добавят и проблема с наводнения подлез заради високите подпочвени води. Ще добавят и позицията си за лошо проектираните и изпълнени подлези, които са трудни за преминаване от инвалиди, майки с колички и колоездачи.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини