Разтопеният сняг наводни Виница

20 домакинства се изнесоха от залетите си домове в ромския квартал на Виница. За опасността ги предупреждава кметът на селото Тодор Тодоров. Минава през къщите и им казва, да си изнасят покъщнината. От обяд за час  разтопените води образуват  водни басейни и реки, които потичат по улиците на селото.  Освен покрайнините, в близост до жп спирката, непроходим е станал и центърът. Багери правят път на водата, за да не влиза в дворовете.

В готовност да се изнесе след като пусне животните си на свобода е и Ангел Мирчев: НА 60 години съм, такова чудо не съм виждал. Крави, прасета и овце – имам в довра. По-мили са ми от живота. Ето- каруцата е в бойна готовност. Първо пускам животните, и тръгвам след тях. Погледни инвалида (човек без крака, на количка) – отиде му къщата, сега седи и гледа – къде ще се прибере?

Радка Андонова с мъка гледа новопостроената си къща. Залят е приземният етаж. Мъчно й е, че и нов и стар багаж е намокрен, а толкова пари са дали децата й за него.

Предположенията за бедствието  са няколко – от язовир, непочистени канали до предположението, че водостока на новата линия е най-големият виновник.

Теди Кирякова

Ангел Мирчев

Радка Андонова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини