За проблемите с тока попитахме инж.Стефан Йочков

С въпросите защо Първомай остава без електричество, какви са причините и как могат да бъдат отстранени се обърнахме към ръководителя на КЕЦ – Първомай инж.Стефан Йочков.Надяваме се да получим отговор в рамките на законовия 14- дневен срок.

Абонатите на „ЕСКОМ“ и други доставчици на интернет и кабелни услуги често страдат, заради проблеми и аварии на електропреносната мрежа. Спирането на тока в Първомай е проблем, от който са засегнати домакинствата не само като ползватели на електричество. Липсата на отопление, хладилник, бойлер са „малките  неудобства“, които се налага да търпим. Те са свързани с личното ни местоположение. Домашният ви телевизор обаче, може да се окаже захранен, но сигналът да се получава от място, което е „на тъмно“. И тогава няма полза от него, въпреки че има електричество. По същия начин стои и въпросът с доставката на Интернет. За да получавате нормален сигнал е необходимо да има ток у вас, за да работи домашното ви устройство. Необходим е ток за точката, от която се насочва към вас. А ток трябва да има и в офиса на фирмата – доставчик. Там в повечето случаи е осигурено алтернативно захранване, но то не може да е в помощ навсякъде.

Ползването на услуги като Интернет, кабелна телевизия, телефония и др. правят животът ни цивилизован. Понякога се замисляме как сме живели преди 15 години без тях или само с два тв канала? В днешно време информацията е скъпо платена стока, за това е недопустимо прекъсването на този поток, особено ако причината е в доставката на електричество.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини