Съветниците подкрепиха „донякъде“ гражданите за прокара

Около 50 граждани присъстваха на сесията на общински съвет, за да видят с очите и да чуят с ушите си готови ли са управляващите да ги подкрепят в искането им за пълноценно съоръжения за преминаване през линията на мястото на прелеза до автогарата.

Благосклонно съветниците решиха точката, в която се разглежда писмото им да стане първа в дневния ред на сесията.  След разискванията стана ясно, че общинарите са съгласни, че трябва  да бъде направен подлез, прокар или прелез

Николай Митков от БСП заяви, че той и съпартийците му безрезервно подкрепят трите предложения за решения в писмото на гражданите-застават зад тяхната подписка, съгласни са на кметът да се делегират права да се намерят решения и пари и е против продажбата на бившата автогара, която може да се окаже част от решението на проблема.

Митко Хубинов  имаше друг довод срещу продажбата на автогарата – с парите от нея не е предвидено построяването на автоспирка, а тя е необходима.

Георги Богданов повтори разсъжденията, които направи по време на заседанието на оглавяваната от него комисия по бюджет и инвестиции – има прекалено много неизвестни около един такъв проект, а парите от автогарата са нужни на общината. Вече има потенциален инвеститор, а това означава работни места, данъци, такси и т.н.

Кметът Ангел Папазов също взе отношение по въпроса. Той обеща идеен проект до един месец, а до тогава решение за окончателна продажба не може да има. Даде дума и до тогава да има предложение за място за автостанция.

След дебата се формулираха две предложения. На Петър Ганев - да се застане зад подписката и да се възложи на кмета да търси решение. Другото предложение беше на Светозар Славчев, който поиска да се подкрепят гражданите и по третата точка – спиране продажбата на автогарата. Предложенията бяха подложени на гласуване. Дечко Петков прочете формулировката на Ганев и съветниците гласуваха в нейна подкрепа с 13 гласа „за“. След това не би трябвало да се гласува предложението на Слвачев, но той обясни, че процедурата е нарушена, защото първото постъпило предложение е негово.  След като се съгласи, че има процедурна грешка, председателят на ОбС подложи на гласуване предложението на юриста. То беше отхвърлено с 13 „въздържал се“. Тогава процедурата отново беше нарушена и беше дадена думата на Николай Митков да обясни защо е имал положителен вот. Според правилник обяснение се прави само на отрицателен вот. А  Митков обвини колегите си, че са гласували с партийно пристрастие, без разум.

В крайна сметка с 13 гласа „за“, 3 – против и 4 „въздържал се“ съветниците подкрепиха „донякъде“ гражданите. Те от своя страна станаха и шумно се изнесоха от пленарна зала като по този начин изразиха неудовлетвореността си.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини