Новият местен парламент направи 100 дни

Георги Георгиев, Николай Митков, Запрян Кичуков

Изтекоха 100 дена от първото заседание на новия Общински съвет. Обикновено такъв период, се дава на хората, които работят в името на народа, за да се ориентират в обстановката, да изградят план и стратегия за постигането на определени цели. 10 са новите избраници в местния парламент.  С въпроса: „Как си представяхте, как работи и какво искате да постигнете в новия общински съвет?“ се обърнахме към съветници, които прослужиха с него своите първи 100 дни.

Георги Георгиев:

Разочарован съм от противоречието между предизборните обещания на хората от мнозинството и поведението им в Общински съвет.  Ако избирателите станат преки свидетели на това, което решават избраниците им, едва ли биха гласували отново за тях. За съжаление това е тенденция за политиката в страната, а не само на местно ниво.

Не искам гласът ми да е глас  пустиня. Всяко нещо, което е важно мога да го внасям за разглеждане в ОбС с надеждата, че управляващите все някога ще чуят и опозицията, когато става въпрос за обществен интерес.

Николай Митков:

 Не съм изненадан от работата на новия Общински съвет. При този негов състав, това което се случва, е нормално. Добре е, че и при управляващите има хора, с които се комуникира, но е нужна повече чуваемост. Това, което искам да постигна е да направим така, че работата ни да стане прозрачна за повече хора. Иска ми се обществото да започне да се интересува повече от това, което правим.  Ние като опозиция можем да работим по-лесно с помощта на хората. Те могат и трябва да са коректив при вземането на най-добрите решения. Когато го няма този коректив, управляващите могат да взимат решения, които не са добри за обществото.

Запрян Кичуков:

Донякъде се покрива представата ми и реалността за работата в общински съвет. Има разлика в детайлите. Очаквах всички да работят за благото на общината, но не очаквах да се подхожда  толкова политически по някои въпроси.  Иска ми се всеки да гласува по съвест и да отстоява последователно решенията си когато са добри за общината.

Записа: Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини