Страшно и красиво е по улиците в общината

Изключително тежка е обстановката в Първомай и общината. Макар да е красиво и бяло,обилният снеговалеж затруднява почистването на улици и пътища. Техниката е съсредоточена там, където има най- голяма опасност от снегонавявания. Кметовете на  Буково и Воден, Метин Мюмюн и Мухамед Абед , казаха, че до обяд почистващата фирма  се е справили със ситуацията и до техните селата се стига нормално.  Пътищата до там се считат за най- проблемни в зимния период. Адекватна е била и намесата на общината, изпратила хора да помагат за разчистването. В движение са машините, чистещи улиците в Първомай, но очевидно не смогват и непрекъснатият снеговалеж създава проблеми в  работата им. Затруднено, но не и невъзможно  е движението по надлезите на автомобили. За пешеходците не е препоръчително да изкачват всички стъпала, а след това да газят в неразчистени преспи, освен ако не го правят за здраве.

С нова снегопочистваща машина са снабдени и работещите в отдел „Чистота“ на Общинска администрация. По настояване на Илия Ганчев и зам.кметът Юлиан Димитров тя е закупена  за разчистване на пешеходните зони.  Цената й е почти колкото на малък автомобил втора употреба, но се разчита на нея, за да се поддържат поне основните пътеки.

От EVN съобщават за аварии в с. Дълбок извор и в центъра на Първомай. Всички аварийни екипи са задействани и се надяват до час- два положението да е наълно овладяно.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини