Кандидатите за шеф на болницата не може да са били разследвани

Един от критериите за кандидатите за шеф на болницата, е  да не са били разследван за финансови злоупотреби. Това предложение на Петър Ганев беше прието на сесията на ОбС като допълнение към всички останали изисквания, разглеждани в точка занимаваща се с предстоящия конкурс за мениджър на МБАЛ – Първомай. Съветниците избраха и комисия, която да одобри кандидатурите, да проведе препитването и да посочи най- добрия. В нея влизат председателят на здравната комисия д-р Катя Попова, председателят на финансовата комисия Георги Богданов, ресорният зам.кмет Юлиан Димитров, адвокат Светозар Славчев, а от едно от местата е запазено за представител на РЗК.

По останалите точки от дневния ред изненади нямаше и предложенията за промени в проекто –решенията не се приеха. Местният парламент одобри промените в структурата на Общинска администрация. Гласуваха се възнагражденията на редови съветник, председател на комисия и за председател  на ОбС– така както е по закон и се прие възнаграждение за заместник-председател на ОбС около 750 лв. Мнозинството не се впечатли от факта, че в големи общини като  Бургас и Варна такива пари не се раздават, а в Кърджали изобщо няма такава длъжност.

За трети път беше предложен  терен за строеж на Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания.Този път посоченото място беше в двора на малкото училище в кв. Дебър.То се прие единодушно, а репликата на Дечко Петков  беше- „За трети и дано за последен път да гласуваме  предложение за тази къща“.

Възмутени, че отново няма информация за финансовото състояние на общината, съветниците  от коалицията на Митко Хубинов поискаха в дневния ред да се включи точка относно сезиране на Сметна палата за одит на община Първомай за периода 2007-2011 година. Точката беше приета, но предложението – отхвърлено. Кметът Ангел Папазов обеща отчет на следващата сесия, когато ще бъде разглеждан и местния бюджет за 2012г. Напомняме, че гражданите, желаещи да се запознаят с него и да се включат в разискванията могат да направят това на 30 януари от 14 часа в пленарна зала.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини