20 °C

Кандидатите за шеф на болницата не може да са били разследвани

Един от критериите за кандидатите за шеф на болницата, е  да не са били разследван за финансови злоупотреби. Това предложение на Петър Ганев беше прието на сесията на ОбС като допълнение към всички останали изисквания, разглеждани в точка занимаваща се с предстоящия конкурс за мениджър на МБАЛ – Първомай. Съветниците избраха и комисия, която да одобри кандидатурите, да проведе препитването и да посочи най- добрия. В нея влизат председателят на здравната комисия д-р Катя Попова, председателят на финансовата комисия Георги Богданов, ресорният зам.кмет Юлиан Димитров, адвокат Светозар Славчев, а от едно от местата е запазено за представител на РЗК.

По останалите точки от дневния ред изненади нямаше и предложенията за промени в проекто –решенията не се приеха. Местният парламент одобри промените в структурата на Общинска администрация. Гласуваха се възнагражденията на редови съветник, председател на комисия и за председател  на ОбС– така както е по закон и се прие възнаграждение за заместник-председател на ОбС около 750 лв. Мнозинството не се впечатли от факта, че в големи общини като  Бургас и Варна такива пари не се раздават, а в Кърджали изобщо няма такава длъжност.

За трети път беше предложен  терен за строеж на Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания.Този път посоченото място беше в двора на малкото училище в кв. Дебър.То се прие единодушно, а репликата на Дечко Петков  беше- „За трети и дано за последен път да гласуваме  предложение за тази къща“.

Възмутени, че отново няма информация за финансовото състояние на общината, съветниците  от коалицията на Митко Хубинов поискаха в дневния ред да се включи точка относно сезиране на Сметна палата за одит на община Първомай за периода 2007-2011 година. Точката беше приета, но предложението – отхвърлено. Кметът Ангел Папазов обеща отчет на следващата сесия, когато ще бъде разглеждан и местния бюджет за 2012г. Напомняме, че гражданите, желаещи да се запознаят с него и да се включат в разискванията могат да направят това на 30 януари от 14 часа в пленарна зала.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини