22 °C

Кандидатите за шеф на болницата не може да са били разследвани

Един от критериите за кандидатите за шеф на болницата, е  да не са били разследван за финансови злоупотреби. Това предложение на Петър Ганев беше прието на сесията на ОбС като допълнение към всички останали изисквания, разглеждани в точка занимаваща се с предстоящия конкурс за мениджър на МБАЛ – Първомай. Съветниците избраха и комисия, която да одобри кандидатурите, да проведе препитването и да посочи най- добрия. В нея влизат председателят на здравната комисия д-р Катя Попова, председателят на финансовата комисия Георги Богданов, ресорният зам.кмет Юлиан Димитров, адвокат Светозар Славчев, а от едно от местата е запазено за представител на РЗК.

По останалите точки от дневния ред изненади нямаше и предложенията за промени в проекто –решенията не се приеха. Местният парламент одобри промените в структурата на Общинска администрация. Гласуваха се възнагражденията на редови съветник, председател на комисия и за председател  на ОбС– така както е по закон и се прие възнаграждение за заместник-председател на ОбС около 750 лв. Мнозинството не се впечатли от факта, че в големи общини като  Бургас и Варна такива пари не се раздават, а в Кърджали изобщо няма такава длъжност.

За трети път беше предложен  терен за строеж на Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания.Този път посоченото място беше в двора на малкото училище в кв. Дебър.То се прие единодушно, а репликата на Дечко Петков  беше- „За трети и дано за последен път да гласуваме  предложение за тази къща“.

Възмутени, че отново няма информация за финансовото състояние на общината, съветниците  от коалицията на Митко Хубинов поискаха в дневния ред да се включи точка относно сезиране на Сметна палата за одит на община Първомай за периода 2007-2011 година. Точката беше приета, но предложението – отхвърлено. Кметът Ангел Папазов обеща отчет на следващата сесия, когато ще бъде разглеждан и местния бюджет за 2012г. Напомняме, че гражданите, желаещи да се запознаят с него и да се включат в разискванията могат да направят това на 30 януари от 14 часа в пленарна зала.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини