Кандидатите за шеф на болницата не може да са били разследвани

Един от критериите за кандидатите за шеф на болницата, е  да не са били разследван за финансови злоупотреби. Това предложение на Петър Ганев беше прието на сесията на ОбС като допълнение към всички останали изисквания, разглеждани в точка занимаваща се с предстоящия конкурс за мениджър на МБАЛ – Първомай. Съветниците избраха и комисия, която да одобри кандидатурите, да проведе препитването и да посочи най- добрия. В нея влизат председателят на здравната комисия д-р Катя Попова, председателят на финансовата комисия Георги Богданов, ресорният зам.кмет Юлиан Димитров, адвокат Светозар Славчев, а от едно от местата е запазено за представител на РЗК.

По останалите точки от дневния ред изненади нямаше и предложенията за промени в проекто –решенията не се приеха. Местният парламент одобри промените в структурата на Общинска администрация. Гласуваха се възнагражденията на редови съветник, председател на комисия и за председател  на ОбС– така както е по закон и се прие възнаграждение за заместник-председател на ОбС около 750 лв. Мнозинството не се впечатли от факта, че в големи общини като  Бургас и Варна такива пари не се раздават, а в Кърджали изобщо няма такава длъжност.

За трети път беше предложен  терен за строеж на Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания.Този път посоченото място беше в двора на малкото училище в кв. Дебър.То се прие единодушно, а репликата на Дечко Петков  беше- „За трети и дано за последен път да гласуваме  предложение за тази къща“.

Възмутени, че отново няма информация за финансовото състояние на общината, съветниците  от коалицията на Митко Хубинов поискаха в дневния ред да се включи точка относно сезиране на Сметна палата за одит на община Първомай за периода 2007-2011 година. Точката беше приета, но предложението – отхвърлено. Кметът Ангел Папазов обеща отчет на следващата сесия, когато ще бъде разглеждан и местния бюджет за 2012г. Напомняме, че гражданите, желаещи да се запознаят с него и да се включат в разискванията могат да направят това на 30 януари от 14 часа в пленарна зала.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини