Яна Караманова: 2012-та ще е докосната от ретро вълна

Яна Караманова е студентка в IV курс в Югозападния университет, специалност Моден дизайн.С удоволствие тя ни запозна с модните тенденции във вечерните и балните рокли и даде препоръки към бъдещите абитуриентки.

Модната 2012 ще бъде докосната от ретро вълната. Нежни и ефирни материи, както и женствеността в нейният класически вариант ще са тенденцията за годината. Линиите са свободни, плисетата присъстват, а окраските са меки и пастелни, ненатоварващи и едновременно с това създаващи усещане за стил и разкош. Линията е водеща за роклите, без обръчи, многопластови тюлени „торти” от плат. Изчистени подчертаващи женствеността и красотата. Дантелата все още се приема и в този сезон, но времето и отминава. Корсета отново е на мода, но сега е по-скоро като широк колан, който пристяга талията и я прави по фина и изящна. Най-водещо е V-образното деколте.Дълбокото деколте подчертава най- нежните места на женското тяло - шията и бюста. Официално приет като цвят за 2012 година е „Мандариново Танго“.То е драматично наситено оранжево, с много плътност и дълбочина. Атрактивна комбинация между адреналиновото червено – цвета на страстта, и мекото и топло жълто - цвета на слънчевото настроение и позитивна енергия. Този цвят ни напомня горещите залези. Този цвят ще ни обгражда отвсякъде следващата година. Кралското синьо заема също специално място, а мекото бледо бежово създава усещане за хармония и естетика.Червеното в комбинация с черно е продиктувано от годината на Дракона. Шита или готова, най-важното за една рокля е да бъде съобразена със спецификата на вашата фигура, тен на лицето и цвят на кожата, така че да подчертава най-добрите ви черти и да бъде украшение на вашата младост и естествена красота.

С наближаване на абитуриентските балове момичетата се изправят пред дилемата „да шия или да си купя готова рокля” . Водени от икономическата криза често трудната задача се поставя на някоя шивачка. Това за съжаление не винаги се оказва правилно. Рискувате крайният резултат да няма нищо общо със снимката, която сте показали. Ако се спрете на качествени вносни платове като коприна, тафта или дантела, използвайте услугите на квалифициран моделиер-шивач и добавете някаква украса като набори и цветя.

Яна Караманова

Бел. на редактора: снимките към материала са предоставени от Яна Караманова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини