Нулев интерес към обсъждането на Центъра за настаняване на деца

8 (осем) граждани присъстваха на общественото обсъждане , във връзка с покана от Министерство на регионалното развитие и благоустройството за изграждане на Център за настаняване от семеен тип. От тях две общински служителки, зам.кметът Юлиян Димитров – координатор на проекта, трима общински съветници, репортера на parvomai.net и единствено д-р Радка Видева в качеството си на редови гражданин. Обсъждането беше обявено в два регионални вестника, един сайт и на таблата пред кметствата на Първомай и кв. Дебър.

Арх.Добромир Спасов – главен архитект при ОбА- Първомай, подробно обясни условията и изискванията за обособяване на терен за изграждане на Център за настаняване от семеен тип. Бяха дадени три предложения за обсъждане – УПИ ІІ-промишлени дейности кв.№20 по плана на кв.Дебър(до цеха на Иванови); 2.ПИ № 800402 , землище гр.Първомай /общинска болница/ и УПИ Х-училище кв.№14 по плана на кв.Дебър /бивше малко училище/. Присъстващите обсъдиха предложенията и отхвърлиха двора на болницата като неподходящо място. То не отговаря на изискванията за комуникативност и вписване в архитектурната среда, отдалечено е от училища и други учебни заведения и др. Гражданите стигнаха до единодушно становище, че най - подходящ терен, отговарящ на всички изисквания по програмата е част от двора на съществуващото, вече нефункциониращо училище в кв.Дебър, гр.Първомай, съставляващо УПИ Х-училище кв.№14 по плана на кв.Дебър с площ от около 1900 кв.м.

Това е трети опит на общината да определи подходящ терен и да започне работа по подготовка на документацията за кандидатстване по проекта. Първото предложение беше отхвърлено след протест на жителите на кв. Дебър. На последната си сесия, съветниците се въздържаха от решение в двора на МБАЛ – Първомай да бъде отредено място. Крайният срок за подаване на документите е 15 април.

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини