Назначиха социалните работници за набиране на приемни семейства

Двама социални работници, които ще се занимават със социалната услуга „Приемна грижа”днес назначи кметът на общината Ангел Папазов. Работни места са открити по проект „И аз имам семейство”, финансиран от Европейски съюз по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме” – ОП „Развитие на човешките ресурси”. Общината изпълнява този проект от месец декември 2011 г. като партньор на Агенция за социално подпомагане, а негов ръководител е Петя Калоферова.

Дора Дончева и Атанас Тенчев спечелиха позициите си с придобити умения за общуване, познаване на приемната грижа и подходяща квалификация.

Ролята им на социални работници ще бъде да набират кандидати за приемни родители (доброволни и професионални) и да контролират предоставянето на услугата, след настаняването на децата в одобрените семейства. До края на месец февруари двамата социални работници ще преминат задължителни обучения; ще се запознаят с цялата нормативна база, засягаща предоставянето на услугата „Приемна грижа”; ще бъдат представени в институциите и организациите, с които през следващите две години ще работят -Дирекция за социално подпомагане, Център за обществена подкрепа и др. и ще вземат участие в информационната кампания, която Общината ще проведе.

Можете да се свържете с екипа за организация и управление на проекта в Община Първомай на следния e-mail: parvomai_priemime@abv.bg

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини