Тайните на тантрическия секс

Няколко упражнения за по-емоционална връзка, по-здраво приятелство, по-щастливи взаимоотношения и... по-добър секс

 



Търсите начин да подобрите връзката си с партньора? Опитайте Тантра. Противно на общоприетото вярване, тантра не се отнася само до по-добър и продължителен секс. Това е и ключът към по-емоционална връзка, по-здраво приятелство и по-щастливи взаимоотношения.

Инг-Янг на любовта

Тантра произлиза от религиите в Индия и дълго време е била практикувана в други източни страни, включително Китай, Непал, Тибет, Пакистан и Шри Ланка. Тук сме склонни да асоциираме Тантра със задържаната сексуална сила на мъжа, но приложението не е свързано просто с това да се справя по-добре в леглото.

Дисциплината на Тантра използва ритуали, енергия и дишане за постигане на хармония с Вселената, с вас самите и с партньора ви. Тя може да ви помогне да научите нещо за себе си и да отворите пътя към по-продължителен и задоволителен секс. И да, мъжете, които практикуват Тантра, са способни да издържат по-дълго чрез комбинация от дишане, отпускане и мускулни контракции. Традицията на Тантра смята, че мъжете и жените достигат до секс и интимни взаимоотношения по коренно различни начини. За мъжете сексуалната енергия се поражда в гениталиите, докато при жените се поражда в сърцето.

Резултатът е голямо разединяване – той го чувства тук, вие го чувствате там и рано или късно никой не го чувства където и да е. Тантра идва на помощ, като ви помага да стъпите на една и съща почва.

Тантра помага в свързването на мъжете и жените един към друг и сами към себе си. Те откриват магическата връзка, която им позволява да бъдат изцяло себе си.

Звучи ви интересно? Ето как да започнете:

Дишайте

Според вярванията на Тантра всички ние сме пълни със сексуална енергия. Това е най-дълбокият източник на живота ни – част от това, което ни е създало и ключът към това да си помогнем в постигането на мечтите си, включително и на тази за по-добра връзка.

За съжаление повечето от нас нямат идея какво да правят с тази енергия. Първата стъпка в овладяването на сексуалната ви енергия е да осъзнаете дишането си. За да започнете да дишате по Тантрически начин, специалистите препоръчват една проста медитация:

- Седнете удобно, затворете очи и фокусирайте вниманието си върху дишането.
- След няколко вдишвания и издишвания си представете извираща енергия в очите си.
- Докато издишате, представете си как енергията се мести надолу от лицето през предната част на тялото, към гениталиите ви.
- Докато вдишвате си представете енергията, която се насочва обратно през гъбра към главата ви.

Накарайте този кръг да продължава да се движи. Издишайте и почувствайте енергията да се излива по предната част на тялото ви. Вдишайте и усетете как се качва нагоре през задната част от тялото ви. Докоснете с език горното небце, за да завършите цикъла. Повторете.

Дишането ви кара да усещате по-добре вътрешността на тялото си. Също така това е и чудесно упражнение за центриране на ума ви и подготвяне за натоварен ден, отпускащ сън или страхотен секс. Правете го по пет минути всеки ден.

Създайте връзка между сърцата

За двойки, които са се отчуждили и искат отново да се свържат, експертите препоръчват упражнението за свързване на сърцата. Това е перфектен начин да преоткриете радостта и страстта във връзката ви. Когато партньорите не се разбират, и двамата обикновено прекалено много са се затворили в мислите си, разсъждавайки какво грешно е направил другият. Това упражнение може да е началото на запалването отново на интимността.

- Седнете на пода с лице един към друг.
- Сложете десните си ръце на сърцето на другия.
- Вторачете нежен поглед в лявото око на партньора си (това е директна връзка към емоционалния център в мозъка).
- Синхронизирайте дишането си, вдишвайте и издишвайте заедно (през носа) като продължавате да гледате левите си очи и да държите десните си ръце върху сърцето на другия.

Несъмнено много двойки ще се чувстват непохватни. Повечето хора просто не са свикнали да се вторачват един в друг и много от тях се разсмиват или затрудняват. Но се принудете да останете с емоцията. Прегърнете интимността.

След няколко минути бавно махнете ръцете си и споделете с другия как се чувствате. Специалистите препоръчват да пробвате тази практика няколко пъти седмично. Ако започнете да се смеете, само го признайте и продължете упражнението. Смущението скоро ще отмине и едно силно чувство на свързаност ще изплува на негово място. Тази техника е особено полезна за двойки, чиито думи причиняват задълбочаване на конфликта.

Направете Yab-Yum

- За да направите Yab-Yum, помолете партньора си да седне (на пода или на леглото) с кръстосани кръка или с разтворени, ако е по-удобно за него.
- Седнете в скута му с лице към него и с крака, увити около гърба му (ако той не седи с кръстосани крака, ще ви е необходима възглавница под вас).
- Поставете дясната си ръка върху долната част на гърба му, а лявата – върху рамото му. Накарайте го да сложи своите ръце по същия начин върху вашето рамо и гръб.
- Отново синронизирайте дишането си. Представете си как сърцата ви споделят енергията си помежду си. Пробвайте да промените синхрона на дишането – докато вие вдишвате и изпълвате корема си с въздух, партньорът ви издишва и свива корема си. И обратното. Изградете ритъм, като се движите и работите заедно, точно както го правите по време на секс.

Повечето хора откриват, че това упражнение възбужда нещо повече освен сърцето. Кара ви да се чувствате сякаш имате едно общо тяло и повечето хора се изплашват от интензивността и взаимосвързаността, които се създават.

Добавете малко ритмично свиване и отпускане на гениталните си мускули (накарайте и партньорът ви да направи същото) и сте на път към най-одухотворения секс, който някога сте правили.

Правейки това упражнение с дрехите върху себе си, помагате на себе си и партньора си да се свържете на нивото на сърцето.

Можете и да продължите упражнението в полово сношение. Двамата просто лежите един върху друг и разминавате дишането си, синхронизирайки се като едно цяло.

Целувката, която я разтърсва

И накрая, има специфично Тантра упражнение, създадено да задоволява жените.

Целуването по принцип пробужда ендорфините и повишава удоволствието. Но знаехте ли, че има една точка в устата, която е канал на сексуална енергия към клитора? Намира се от вътрешната страна на горната устна, на върха, където устната се слива с венеца. Можете да я усетите с езика си. Помолете партньора си да достигне с език тази точка и вижте какво ще се случи.

Щом усъвършенствате тези упражнения, добавете целувките, за да допълнят картината. Цялото втренчване и дишане трябва да възбуди сърцето му, докато целувките ще стимулират вашия сексуален център. Резултатът? Прераждане на физическата и емоционалната интимност и за двама ви.

Източник: tia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини