34 °C

Размерът има ли значение? И колко голямо е то?

Има ли значение размерът? Да, за любителите на измерването размерът е от значение. Спокойно бихме могли да спрем до тук. Който иска нека се въоръжи и с измервателни уреди, нека си мери и си отсява значимото.
Обаче дългът ни на добросъвестни „отговарячи на въпроси“ ни кара да продължим да отговаряме, понеже този отговор е твърде кратък.

Въпросът за размера има сексуален подтекст, нали така? След сексуалната революция вече спокойно може да се говори на тази тема, която е вълнувала хората и преди нея. Човечеството винаги се е вълнувало от тази анатомична подробност. И мъжете и жените.

Размерът винаги е имал значение. Но как да обясним тогава, че античните гръцки статуи представят атлетични мъжки фигури със съвсем малки мъжки атрибути? Оттам и в Ренесанса художниците рисуват мъже с физика на културисти, а онази им работа като на шестокласници. Размерът нямал ли е значение или е някаква генетична аномалия?

О, имал е значение и още как, ама с обърнат знак. Големият мъжки атрибут е бил символ на простащина, вулгаризъм или в най-добрия случай на старост. Ако искаш да минаваш за млад и активен мъж, при това добре образован, значи размерът трябва да е мини.

Идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член.

Аристофан разкрива какъв е идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член. Това е идеалът. Размерът е имал значение и на никого не му е минавало през ум да се присмива на това.
 
А по-надарените са умирали от срам. Вероятно жените им са били щастливи, но в древна Гърция жените много, много не са ги питали. Този идеал е бил добре дошъл за Ренесанса, понеже не може ти да изографисаш една Базилика с голи тела и те да са с големи размери. Отново доказателство, че размерът е имал значение.

В заключение само ще добавим, че по-правилният въпрос тук е не размерът има ли значение, а размерите. Защото трикът е в съвместимостта. И това го знае всеки, който се опитва да паркира гигантския си джип на една съвсем мъничка педя паркингче. И при джиповете размерът винаги е имал значение.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини