13 °C

Размерът има ли значение? И колко голямо е то?

Има ли значение размерът? Да, за любителите на измерването размерът е от значение. Спокойно бихме могли да спрем до тук. Който иска нека се въоръжи и с измервателни уреди, нека си мери и си отсява значимото.
Обаче дългът ни на добросъвестни „отговарячи на въпроси“ ни кара да продължим да отговаряме, понеже този отговор е твърде кратък.

Въпросът за размера има сексуален подтекст, нали така? След сексуалната революция вече спокойно може да се говори на тази тема, която е вълнувала хората и преди нея. Човечеството винаги се е вълнувало от тази анатомична подробност. И мъжете и жените.

Размерът винаги е имал значение. Но как да обясним тогава, че античните гръцки статуи представят атлетични мъжки фигури със съвсем малки мъжки атрибути? Оттам и в Ренесанса художниците рисуват мъже с физика на културисти, а онази им работа като на шестокласници. Размерът нямал ли е значение или е някаква генетична аномалия?

О, имал е значение и още как, ама с обърнат знак. Големият мъжки атрибут е бил символ на простащина, вулгаризъм или в най-добрия случай на старост. Ако искаш да минаваш за млад и активен мъж, при това добре образован, значи размерът трябва да е мини.

Идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член.

Аристофан разкрива какъв е идеалът за мъжката красота в древна Гърция - мускулести гърди, искряща чиста кожа, широки рамене, малък език, здрав задник и малък член. Това е идеалът. Размерът е имал значение и на никого не му е минавало през ум да се присмива на това.
 
А по-надарените са умирали от срам. Вероятно жените им са били щастливи, но в древна Гърция жените много, много не са ги питали. Този идеал е бил добре дошъл за Ренесанса, понеже не може ти да изографисаш една Базилика с голи тела и те да са с големи размери. Отново доказателство, че размерът е имал значение.

В заключение само ще добавим, че по-правилният въпрос тук е не размерът има ли значение, а размерите. Защото трикът е в съвместимостта. И това го знае всеки, който се опитва да паркира гигантския си джип на една съвсем мъничка педя паркингче. И при джиповете размерът винаги е имал значение.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини