Метълите, моргата и други страхотии, включая facebook, на HaskovoNET

Трети ден няма обяснение за големия смях, който предизвиква най-четената любопитка на HaskovoNET. Ех, ще ми се да кажа, че този смях се е носил край компютрите в Хасково, но не е така, съвсем не е.

В момента материалът със заглавие „Труп оживя в моргата насред репетиция на метъли” наближава 10 000 прочитания, потвърдено от три статистики, това за три денонощия. Дигнахме се с 15-тина позиции в ТОП 100 на българските сайтове, направо го преполовихме. Как стават тези работи? Всеки издател би си задал въпроса, длъжен е да узнае тайната на подобен успех. При това не става дума за случайни прецъквания или робот – средно времето, което е прекарал посетителят над тази изумителна история е 2 минути и 19 сек. (за сравнение - материалът се чете на глас с прекъсванията за кикот за около минута - минута и нещо). Това показа детайлният анализ на ситуацията от Google Analytics. Ето още какво показа анализаторът:

Любопитката разказва за мъж, считан за мъртъв погрешка. И значи, той оживял, но изкарал акъла на метъли, които репетирали в този момент в моргата. Пусната за забавление малко преди Бъдни вечер, глупотевинката събира скромните 327 четения на 23 декември. С по сто по-малко проявяват интерес всеки следващ ден, до 27-ми, когато интересът скача до над 800. Заглавието се пуска във фейса, не се знае от кого точно тръгва и кога.

На 27 декември от facebook идват да прочетат от 738, на 28-ми -  248 пъти. Лавинообразно на 29-ти от фейса се изсипват други 6980 жадни да разберат подробностите под това заглавие. 2600 са от София, 900 от Пловдив, по малко над 400 – от Бургас и от Варна и т.н. Обаче има 25 от Букурещ (!!?), 24 от Болоня, 14 от Бостън, 13 от Виена, ех, даже по 6 има от Москва (забележете) и от Гренобъл също. Цялата география е в списъка, има 3-ма от Санта Круз в Тенерифе, има и от Никозия, има и по няколко от такива места, дето трябва да ги търся с Google maps. Това всичкото заради facebook. Метъли от цял свят... обединихме ги! Наши сънародници, пръснати по цялото земно кълбо!

От всичките тези, малко над 1300 са хасковски читатели. Знаем, че голямата вълна, цунамито от интерес е тръгнало през Dimitrovgrad.BGvesti.NET (любопитките излизат във всичките ни регионални сайтове) По-натътък детайлите не са много важни. Ей, 10-те хиляди, радвам че, че се събрахме, надявам се да се посмяхте, колкото мен на тази история с елементи на хорър.

Другите най-четени любопитки, макар с не такъв световен отзвук, бяха пак страхотии – най-страшните мостове на света, най-страшното видео, двуглавото бебе в Бразилия, най-големите устни в света, както и тийнейджърът, който ухапа жена, тъй като бил вампир от 500 години. Да не пропусна сред всичките тези екзотики една напълно реална страхотия, която събра рекорден брой прочитания – До какво може да доведе забавено плащане към Mtel

Най-големите дупки на света, мистериозните гигантски изображения в Близкия изток, как пенисът изгуби шиповете си, Слънчевият камък и нещо по-бързо от светлината, лемурите летят... за изненада на учените, откриването най-голямата водна маса във Вселената са предпочетените заглавия от зоната на популярната наука. Някъде там, на границата с (?), както и да е, добър е рейтингът и на „Химици откриха тайната на перфектния Блъди Мери”.

Шпиономания: Знам те, само да насоча мобилния си, Българският водороден автомобил - 480 км с литър гориво и ареста на 18-годишния хакер, разбил Интерпол, Пентагона и ФБР са номер едно в технологичните новинки за GSM, за коли и за мрежата.

Лайф и стайл заглавията, които ви порадваха, всяко поне 2000 от вас, през изминалата година:

Лукс и изисканост от Christian Dior
Парфюмите на лято 2011

Шоколад, като нищо друго на света

Зъболекарка прилага дълбоко деколте вместо упойка
Гигантско цвете - високо 2,50 м, с 400 цвята. И то какви

8 неща, които козметичката би искала да не знаеш

O бейби, бейби, ще те изкълча от любов*

Не губете интерес и през 2012-а! Глупотевините, суетата, блясъкът на модата, прозренията на психолозите, сексолозите, еколозите, предизвикателствата към всякакъв вид граници, технологичните чудеса, природните чудеса, всичките чудеса – всичко предстои. Ще го посрещнем с любопитство и с усмивка, ако може.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини