Вдигат с 1 година възрастта за пенсиониране? Преглед на националния печат

„Стандарт": 2012: Пътища и стабилна хазна

Повече пари за пътища, образование, наука и култура при запазване на финансовата стабилност на страната са заложени в бюджета за 2012 г. Основната ни задача е да продължим с политиката си на финансова стабилност, заяви вицепремиерът Симеон Дянков при обсъждането на бюджета за следващата година в парламента. По думите му през 2012 г. се очаква забавяне на растежа на цяла Европа и вероятността за рецесия в ЕС става все по-реална. Това ще се отрази и на ръста на износа ни. В тази обстановка ние трябва да действаме по-консервативно и да не допускаме рискове, категоричен е финансовият министър. Въпреки това в бюджета са заделени повече пари за съфинансиране на европрограмите.

„24 Часа": Вдигат с 1 година възрастта за пенсиониране?

Възрастта за пенсиониране най-вероятно ще бъде вдигната с една година от началото на 2012 г, съобщи в парламента зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. Планираното увеличение на възрастта щяло да стане с промени в проектобюджета на държавното обществено осигуряване, които ще бъдат прецизирани между първото и второто му четене.
Следващото повишение на възрастта ще е през 2015 г., каза Горанов. Оставало в сила приетото миналата година правило, че трудовият стаж за пенсия ще нараства всяка година с по 4 месеца.
В момента мъжете се пенсионират с 37 г. стаж и възраст 63 г., а жените - с 34 г. стаж и на 60 г. Повишаването на възрастта щяло да засегне не повече от 15 000 души, които няма да могат да се пенсионират догодина.

"Новинар": Най-после вързаха обвинение срещу Станишев

Софийският градски съд е образувал дело срещу бившия премиер Сергей Станишев, съобщиха от съда. Делото е образувано по внесено от прокуратурата предложение за налагане на административно наказание - глоба, на лидера на БСП.
В началото на октомври същият съд върна предложението на държавното обвинение с обяснение, че то не е достатъчно мотивирано. На 17 август прокуратурата поиска Станишев да бъде глобен, защото бил загубил седем секретни доклада - три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО.

„Труд": Цвета Георгиева напуска „Атака"

Депутатката от „Атака" Цвета Георгиева напуска парламентарната група на националистите.
Решението си тя съобщи пред медиите в парламента. Георгиева днес подкрепи бюджет 2012 на първо четене.
„Не участвам в договорки с никого", така народната представителка отговори на въпрос дали се присъединява към независимите избраници, които подкрепят ГЕРБ.

„Дума": Шистовият газ пак изкара протестиращи пред МС

Бойко, защо подписа на инат? Нона и Трайчо в затвора заради шистовия газ! Не ни ГАЗете водата! Това бяха част от скандиранията на около стотина души вчера, които излязоха пред Министерския съвет, възмутени от реалната опасност в страната да започнат проучвания за добив на шистов газ.
Нито студеното време, нито ранният час попречиха на организирали се в интернет граждани и екоактивисти да скандират 2 часа и половина "не на шистовия газ". Хората поискаха управляващите да наложат мораториум върху технологията за проучване на шистов газ, както и върху вече дадените според тях разрешения за проучване.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини