Ямбол обгазен

Хлор изтече от предприятието "Верея-хим" в Ямбол. Има леко обгазени хора и слабо са превишени допустимите стойности в района. След измерване на въздуха в индустриалната зона на Ямбол около 03.40 часа днес е установено наличие на хлор 0,7 ppm, при пределно допустима норма 0,5 ppm, съобщи говорителят на ОД на МВР Татяна Павлова, цитирана от БТА.

Миризмата на задушливия газ е усетена и в града.

От спешния център в Ямбол съобщиха, че има леко обгазени хора, които работят до предприятието за течен хлор "Верея-хим", но те са отказали да останат в болница, предаде bTV.
Екипи на "Противопожарна безопасност и защита на населението" извършват оглед във фирма "Верея-хим", за да установят причините за изтичането на хлор.

"Получихме сигнал, че има мирис на хлор. Изпратихме линейки, патрулни автомобили, отцепихме района, обадихме се на колегите от пожарна и Гражданска защита. Изтичането е в малки количества, неопасни за града и хората", поясни комисар Стоян Драгнев, директор на ОДМВР-Ямбол.

Според нас в цеха няма нищо, всичко е спокойно, хората са добрe, всички са живи и здрави, заяви Инж. Пепа Станчева, управител на производствената база.

Образувано е досъдебно производство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини