Правителството прие нова схема за заплати на администрацията

Правителството прие предложението за въвеждане на нов модел на заплащане и оценяване на служителите в дръжавната администрация.

На заседанието днес бяха одобрени предложените от Съвета за административна реформа наредби за условията и реда, по които се оценяват  работата на служителите в държавната администрация и заплатите им.

По нов начин ще се оценяват  и документите за заемане на държавна служба, както и длъжностните характеристики на служителите в държавната администрация.

Влизането в сила на документите създава ясни правила за формирането и увеличението на работната заплата на служителите, както и обвързване на възнагражденията с постигнатите резултати. Целта е да се привличат и задържат висококвалифицирани и образовани служители.

Възнагражденията на служителите ще се формират по нова схема, като вече ще се състоят от една постоянна част и допълнителни възнаграждения.

Целта е заплатите да бъдат индивидуализирани според работата на всеки отделен служител.

Ще се вземат предвид професионалния опит, индивидуалните знания проявените компетентност и усилия, както и постигнатите резултати.

С преструктурирането на работната заплата и отпадането на допълнителното възнаграждение за прослужено време, което вече ще се инкорпорира в основната месечна заплата на служителя, ще се даде възможност за равно третиране на новопостъпилите служители и тези с дългогодишен опит в администрацията.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини