Опозицията ще бори частните интереси в Първомай

Групата от БСП - Николай Митков, Мария Бакова и Светозар Славчев

Опозицията в Първомай ще подкрепя полезните за общината решения и ще се бори срещу частните интереси. След избора на председател на Общински съвет – Първомай, стана ясно, че малцинството ще се състои от съветниците на БСП,  Коалиция „Промяна с Митко Хубинов“ и Ресми Саид от ДПС- общо 8 гласа. Половината от тях са за пръв път в местния парламент. Ето с какви идеи и намерения влизат в ОбС .

Въпреки че е носител на десни и патриотични идеи, Георги Георгиев  влезе в съдружие със Земеделски съюз, а кандидатът за кмет, издигнат от коалицията -  Митко Хубинов, беше подкрепен от социалистите в общината. Въпросите за защитата на политическите убеждения при него са решени – „На местно ниво няма значение леви-десни, защото проблемите са конкретни и са на общината.  Искам  да се върши работа, по план, по предизборната платформа, а не да се обслужват частни интереси“.

Николай Митков е един от най-дейните членове на общинската структура на БСП. Негова цел е да има прозрачност и достъпност до работата на ОбС.

Председателят на общинския съвет на БСП – Мария Бакова е с ясна политическа линия – „Не можем да сме в мнозинство с ГЕРБ“. Ще подкрепям полезното за общината и ще се възпротивяваме на частните интереси.“ До сега разговори с коалиция „Промяна с Митко Хубинов“ не са провеждани. Г-жа Бакова каза още, че предстои обсъждане с ръководството на структурата, но не се заблуждава, че биха могли лесно да променят нещата.

Кандидатът за кмет на БСП – Светозар Славчев е убеден, че голяма част от колегите му в ОбС имат частни цели, които искат да ги постигнат чрез властта. А неговата задача ще е поетите по време на предизборната кампания ангажименти, да бъдат изпълнени.

Теди Кирякова

Георги Георгиев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини