Ако е хубаво времето, за Коледа ще имаме скейт парк

Костадин Ангелов и Лютфи Салиев обясняват какво ще се изгражда

Ако времето ни позволи да работим, до Коледа ще изградим спортна площадка със скейт парк – това обеща Лютфи Салиев – технически ръководител на строителна фирма „Антора“ от Разград. Днес работниците му направиха първата копка на една от трите площадки, които трябва да изградят по проекта за „Обновяване на градската среда“.  Комбинирано игрище с трибуни и специално покритие, велопаркинг, бетонни алеи и съоръжения  за любителите на скейтборда ще бъдат изградени на мястото, където до скоро разпъваха шатри цирковете. Другите две площадки ще се намират в северната част, на улица „Черноризец Храбър“.

Официално стартът на строителството даде инж. Костадин Ангелов, но бутилката разби един от присъстващите ентусиасти. На събитието бяха и  ученички от баскетболния отбор на СОУ“проф. д-р Асен Златаров“, футболисти и скейтъри. Момичетата получиха обещание от треньора си ако площадката е готова до Коледа, на нея да се проведе коледен турнир по стрийтбаскет.  

Фирма „Антора“ е изпълнител на няколко проекта в общината – училището в Градина, Детска градина „Марица“, СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“ и други. Спечелила е конкурса с кратките срокове на изпълнение. Както обясни инж. Ангелов – това е важно, за да може по-бързо да се започне изпълнението на следващ проект.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини