Витрина, поетична вечер и откриване на сезона събра читалищните дейци

Вели Чаушев пред Витрината на славата

С откриване на Витрина на славата започна поетичната вечер посветена на 1 ноември в читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Зад стъклото във фоайето са тромпетът на Стефан Филипов, медалите и грамотите получени на национални и международни фестивали от читалищните колективи, отличителния знак „Муза“. Иван Караславов – председател на настоятелството,  си пожела витрината да стане още по-голяма.С любопитство тя беше разгледана от гостите  Иван Гранитски, Маргарита Петкова и Вели Чаушев. Тяхно беше и предложението всеки един от експонатите да бъде описан, защото е получен след много труд и емоции.

От няколко години журналистът, поетът, критикът Иван Гранитски се е превърнал в един от благодетелите на читалищната библиотека и приятел на Първомай. На срещата той обеща още 100 тома литература до Коледа.

Маргарита Петкова прочете свои нови и по- стари стихове и очарова публиката с тяхната музикалност и неочаквани обрати. Както тя самата каза това са мисли на всяка жена, но не всеки път ги казваме на глас.

Вели Чаушев пък отново показа какъв голям талант е, импровизира и рецитира стихове на Валери Петров и Джани Родари, от които публиката затаи дъх, а някои от по-емоционалните дами скришом изтриха по някоя сълза.

След това читалищните дейци откриха новия творчески сезон 2011/12 година.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини