Стартира строителството на депото за отпадъци

Въпреки че само преди седмица МС пренасочи парите за изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци в Асеновград към други проекти, днес Министър Нона Караджова присъства на церемонията за първата му копка.

На събитието дойдоха всички изпълняващи длъжността кмет на общините от сдружението – Асеновград, Садово, Първомай, Куклен и Лъки, депутати от НС и общински съветници.

Министъра на околната среда и водите сподели, че до сега са финансирани  еко- проекти на стойност над 1млд. Лева и обеща в най-скоро време да бъде дадено началото и на проекта за водния цикъл на Асеновград.  До месец ще бъде отправена покана да кандидатстват по програми за финансиране на пречиствателни станции населени места с население между  2 и 10 хиляди жители. Едно от селата, които вече имат готов проект и ще се възползват е и Градина.

И.д. кмет на Асеновград инж.Стоян Димитров връчи официално решението на управителят на фирмата- изпълнител „Монолит“-АД – Хасково. Срокът за изпълнение на поръчката е 80 дни, считано от днес

Първата копка беше направена, а Нона Караджова се извини, че не й отива като дама да разбива бутилки и я връчи на багериста.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини